Rani dani

Goran Tribuson

Kategorija: Knjige / Književnost / Outlet / Romani /
Rasprodano
49,90 kn
30,00 kn
Pročitaj više
Podijeli:

Rani dani

Goran Tribuson

Kategorija: Knjige / Književnost / Outlet / Romani /

Roman RANI DANI dio je Tribusonove poznate autobiografske tetralogije koju još čine knjige Trava i korovMrtva priroda Vrijeme ljubavi. U ovom izvrsnom romanu govori o odrastanju uz filmove i televiziju.

Postoje pisci čija imena i prezimena nadrastaju naslove vlastitih im knjiga. Čitatelji sa znatiželjom i radošću dočekuju obavijesti o objavljivanju njihovih djela, kako novih izdanja, tako i ponovljenih. U hrvatskom književnom prostoru pripovjedač Goran Tribuson jedan je od onih zbog kojih se ulazi u knjižare i knjižnice te upituje „Imate li nešto novo od Tribusona?“, ili „Jesu li vam, konačno, vraćeni Rani dani?“ Tribuson je jednostavno autor koji uz svoje pismo, već tri desetljeća, veže najrazličitije generacije štovatelja. Jer u njegove priče – posebno one što slikaju odrastanje – čitatelji upisuju svoja iskustva.

Goran Tribuson rođen je u Bjelovaru, a živi i radi u Zagrebu. Prvu knjigu kratkih priča Zavjera kartografa objavio je 1972., a potom još niz novelističkih zbirki (Praška smrtRaj za pseSpavaća kolaKlasici na ekranuZvijezda kabarea), kao i izabrane priče Osmi okular. Jedan od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika napisao je i niz romana objavljivanih u nekoliko izdanja (Snijeg u HeidelberguČuješ li nas Frido ŠternRuski ruletPolagana predajaLegija stranacaZavirivanjeUzvratni susretMade in USAPovijest pornografijeSiva zonaPotonulo grobljeDublja strana zaljevaSanatorijNoćna smjenaBijesne lisiceNe dao Bog većeg zlaGorka čokoladaSusjed u nevoljiPropali kongresSestrica s jezera), kao i autobiografsku tetralogiju – Rani daniTrava i korovMrtva priroda Vrijeme ljubavi.

Ostale knjige Gorana Tribusona potražite ovdje.

X
  • Broj stranica: 240
  • Godina izdanja: 2015
  • ISBN: 9789531417624
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 12.5 x 19 cm
  • Težina: 220 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti