Moć navike

Charles Duhigg

Rasprodano
18,45 €
Pročitaj više Kupi e-Knjigu

Moć navike

17,57 

Nema na zalihi

Obavijesti me kada proizvod postane dostupan

Podijeli:

Moć navike

Drugo izdanje svjetskog bestselera Moć navike!

Pulitzerom nagrađeni novinar New York Timesa u knjizi Moć navike govori o znanstvenim spoznajama o navikama, njihovu nastanku i mogućnosti njihova mijenjanja. Pronicljiv, inteligentan i sposoban na zanimljiv način sažeti i čitatelju približiti obilje informacija, Duhigg razotkriva novo poimanje ljudske prirode i njezina potencijala za transformaciju. U ovoj ćete knjizi doznati zašto se neke tvrtke, društvene sredine i ljudi godinama bore da postignu pozitivne promjene dok drugima to polazi za rukom gotovo preko noći. Autor opisuje laboratorije u kojima neuroznanstvenici istražuju kako nastaju i funkcioniraju navike i gdje se u našem mozgu nalaze centri koji njima upravljaju.

Pritom Duhigg razotkriva koje su navike bile ključne za uspjeh američkog olimpijca Michaela Phelpsa, kako su Bucksi osvojili Super Bowl, što je Martina Luthera Kinga Jr. učinilo svjetski poznatim borcem za ljudska prava. Opisi najvećih i najuspješnijih američkih kompanija, bolnica i sportskih organizacija pokazat će nam kako uspješno mijenjanje tzv. ključnih navika može značiti zaradu od nekoliko milijardi dolara, omogućiti osobni uspjeh ali i spasiti ljudske živote.

U postizanju osobnih promjena kao što su gubitak kilograma, borba protiv ovisnosti, veća produktivnost na poslu i u društvu, osnovno je – objasnit će nam Duhigg – razumijevanje navika, osvještavanje njihova funkcioniranja te njihova uspješna promjena zamjenom elemenata u već stvorenom obrascu ponašanja.

Uz pomoć spoznaja koje nam donosi ovaj bestseler New York Timesa moguće je i u vlastiti život unijeti pozitivne promjene!

O autoru:

Charles Duhigg studirao je na Harvard Business School i Sveučilištu Yale. Novinar je New York Timesa, u kojem od 2006. godine izvještava u dnevnim izdanjima i piše u magazinskom prilogu. Autor je ili suautor nekoliko knjiga: Golden Opportunities (2007.), u kojoj se nizom članaka pokazuje kako razne tvrtke pokušavaju iskoristiti Amerikance najstarije životne dobi.  Zatim The Reckoning (2008.), u kojoj govori o posljedicama financijske krize i Toxic Waters (2009.), o sve većoj zagađenosti američkih voda.

Njegov je novinarski rad, kao i knjige koje je objavio, nagrađen istaknutim nagradama poput nagrade National Academies of Sciences, nagrade National Journalism, nagrade George Polk, nagrade Gerald Loeb i dr. Godine 2009. je s knjigom Toxic Waters ušao u najuži krug kandidata za Pulitzerovu nagradu. Godine 2013. nagrađen je Pulitzerovom nagradom za novinarstvo. Čest je gost u mnogim televizijskim emisijama. Danas živi s obitelji u Brooklynu.

X
  • Broj stranica: 320
  • Godina izdanja: 2018
  • ISBN: 9789531414357
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 16 x 23.5 cm
  • Težina: 470 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.