Naslovnica knjige: Maurice

Podijeli:

  • Broj stranica: 260
  • Godina izdanja: 2015
  • ISBN: 9789531418560
  • Strani naslov: Maurice
  • Uvez: meki
  • Širina: 14.3 cm
  • Visina: 20 cm

Maurice

E. M. Forster

Knjige Književnost Romani

MAURICE je nezaboravan roman o zabranjenoj ljubavi poznatog britanskog pisca E. M. Forstera.

Maurice Hall je mladić koji odrasta s pouzdanjem u svoj povlašten položaj i svjestan svoje društvene uloge. Skroman je i u načelu konformist, ali svejedno ga počinje privlačiti vlastiti spol. Kroz Clivea, kojega susretne na Cambridgeu, i Aleca, lovočuvara na Cliveovu ladanjskom imanju, Maurice postupno doživi duboko emocionalno i seksualno buđenje.

Ovaj duboko osobni roman, priča o strasti, hrabrosti i prkosu, dovršen je 1914., ali je ostao neobjavljen sve do Forsterove smrti 1970. Dojmljivo iskren i prelijepo napisan, moćna je osuda represivnih stavova britanskoga društva te istodobno dirljiva ljubavna priča i intimna pripovijest o erotskom i političkom samootkrivanju jednoga muškarca.

Roman Maurice E. M. Forstera prvi se put, u vrsnom prijevodu Petre Mrduljaš Doležal, pojavljuje na hrvatskom jeziku. Popraćen je i autorovim pogovorom napisanim 1960. godine. Prema ovomu romanu snimljen je i istoimeni film u režiji Jamesa Ivoryja. Ulogu Mauricea je igrao James Wilby, a Clivea Hugh Grant.

Rasprodano
119,00 kn
Pročitaj više Kupi e-Knjigu

Knjiga tjedna!

Pogledaj ponudu

Knjiga tjedna!

Najbolja osveta od svih je sreća

Ostvarite svoje snove i postanite uspješniji!

50 kn

89 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.