Riječ direktora

Poštovani čitatelji,

dobro došli na internetske stranice Mozaika knjiga, na kojima ćete naći mnoštvo naših novih naslova i dosadašnjih uspješnica.

Mozaik knjiga danas je jedna od najvećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, a brojne knjige, priručnici, atlasi, enciklopedije i ostala izdanja za sve uzraste najbolji su pokazatelj našeg uspješnog rada.

U ponudi imamo više od 2000 naslova a svake godine objavimo oko 150 novih naslova koji su prilagođeni svim naraštajima, čitateljskim ukusima i društvenim skupinama.

Naslovi koje objavljujemo rezultat su pažljivog odabira našeg uredništva i suradnje s najvećim izdavačkim kućama, kao što je, primjerice, Dorling Kindersley. Rezultat toga su vrhunske enciklopedije, koje predstavljaju sjajnu nadopunu školskom gradivu, ali su i neiscrpno vrelo informacija svima onima koji žele znati više o pojedinim temama.

U skladu s našim temeljnim poslanstvom – razvijanjem kulture čitanja u Hrvatskoj – nastojimo sustavno objavljivati monografije i enciklopedijska izdanja od nacionalnog značaja, u kojima su obrađeni hrvatska povijest, najvažnije povijesne osobe, prirodna i kulturna baština naše domovine, te sve ono na što s pravom možemo biti ponosni.

Već više od 25 godina objavljujemo djela omiljenih hrvatskih autora – od kojih su najpoznatiji Sanja Pilić, Julijana Matanović, Sanja Polak, Miro Gavran, Pavao Pavličić, Goran Tribuson, Željka Mezić i brojni drugi. Na taj način dajemo svoj doprinos poticanju domaćeg književnog stvaralaštva.

Uz domaće autore jednako tako objavljujemo i velik broj najprodavanijih i najboljih djela svjetske književnosti, prateći najnovije trendove i suvremenu književnu produkciju. Čitateljice osobito vole naše ljubavne romane, dok čitatelji rado posežu za kriminalističkim romanima i trilerima.

Roditeljima svojim savjetnicima o roditeljstvu pomažemo u odgoju djece i razvijanju njihovih prvih vještina, a djecu potičemo da kroz čitanje slikovnica, knjiga za najmlađe i lektirne naslove razvijaju čitateljske vještine i steknu ljubav prema čitanju.

Kao najveći hrvatski obiteljski nakladnik izdajemo i knjige za one u najboljim godinama, koji u našim brojnim priručnicima i savjetnicima nalaze savjete za bolji, zdraviji i ugodniji život, te koji im olakšavaju svakodnevicu i čine je ljepšom.

Dio naše bogate aktivnosti čini i prvi knjižni klub u našoj zemlji, Svijet knjige, namijenjen svima koji vole knjige i čitanje. Prednost Svijeta knjige je u tome što svojim članovima omogućuje kupovanje knjiga po klupskim cijenama koje su u pravilu niže od onih u knjižarama, te tako prođu povoljnije.

Vjerujem da ćete među našim brojnim naslovima i Vi nešto izabrati za sebe i svoje najmilije.

Uživajte u čitanju!

Direktor
Bojan Vidmar

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.