UPOZNAJTE INDIJU KROZ LJUBAV, IZDAJU I SREĆU…

Ako još niste isplanirali godišnji odmor ili neko daleko putovanje onda su ljetni hitovi ”Šal od kašmira” i ”Sandalovo drvo” prava prilika da otputujete u Indiju.  Za autorice Rosie Thomas i Elle Newmark ta egzotična zemlja skriva sve tajne života…

Prema riječima glavnog urednika Zorana Maljkovića:

”Ovo su dvije sjajne ljubavne priče u kojima se ljudske sudbine isprepliću s povijesnim previranjima na tlu Indije za vrijeme borbe za oslobođenje od kolonijalizma.”

”Šal od kašmira” je očaravajuća priča o hrabrosti, odvažnosti i ljubavi.  Mair, nakon smrti roditelja pronalazi ključ svoje sudbine- šal od kašmira, ručni rad neprocjenjive vrijednosti stvaran u dugim, oskudnim mjesecima u zabačenom i siromašnom indijskome selu Kanihama. Pripadao je njezinoj baki koja je daleke 1941. pratila svoga supruga na putu u daleku i nepoznatu Indiju u misiji širenja božje riječi. Odgovori na sva pitanja koja Mair nikada nije imala priliku postaviti svojoj baki sada se, jedan po jedan, sami nude na najvećem životnom putovanju u koje se Mair ikad upustila. Ono za čim je toliko žudjela i što je tražila u svojoj neposrednoj blizini strpljivo je na nju čekalo u tisućama milja udaljenoj, posve nepoznatoj zemlji koju, kad malo bolje razmisli, nikada nije ni mislila posjetiti.

”Sandalovo drvo” je moćna priča o izdaji, praštanju i sudbini koja oživljava dvije intrigantne priče o tri žene, njihovim ljubavima, izdajama i ponovno pronađenoj sreći. Roman je prepun živopisnih opisa Indije i likova koje ćete pamtiti i kad sklopite zadnju stranicu.

Godina je 1947., a Evie i Martin upravo su sa petogodišnjim sinom doputovali u indijsko selo Masoorlu. Ali šavovi njihova braka ubrzo se počinju parati dok se Evie s mukom nastoji prilagoditi novome životu, a Martin se hvata ukoštac s neizdrživim ratnim uspomenama. Kada Evie pronađe zavežljaj oštećenih pisama skriven duboko među opekama njihova unajmljena bungalova, biva uvučena u drugi svijet, u prošlo stoljeće, u nesvakidašnje prijateljstvo dvije potpuno različite mlade žene. Kako se Evieno divljenje prema njezinim viktorijanskim prijateljicama produbljuje, razotkrivaju se i moćne tajne. Ali koliko će to stajati njezin sadašnji, već ionako krhak život?

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.