SPAJANJE KNJIŽARSKIH LANACA MOZAIKA KNJIGA I PROFILA

Nova će tvrtka uz maloprodajne mreže objediniti i internetske knjižare: www.profil.hr  i www.mozaikknjiga.hr  Dosadašnje knjižare izdavačkih kuća Profil i Mozaika knjiga poslovat će kao nova, zasebna tvrtka pod imenom PROFIL MOZAIK d.o.o.

Daniel Žderić, vlasnik izdavačke kuće Profil, naglasio je kako korist od spajanja dviju izdavačkih tvrtki nadmašuje stvaranje dodatnih vrijednosti i jačanje konkurentnosti. “Profil je uvijek uspijevao izdići se iznad prosječnosti i ponuditi svojim čitateljima vrijedna književna djela i kvalitetne udžbenike, bez obzira na ekonomske poteškoće koje nisu zanemarive. Ako je moguće udružiti dvije kvalitetne izdavačke kuće, njihovo bogato iskustvo, ljudske potencijale, prodajni prostor i tako ponuditi raznoliku literaturu, najkvalitetniju ponudu i odnos prema kupcu, vjerujem da se to neće odraziti samo na jačanje konkurentnosti i širenje poslovanja nove tvrtke, nego će pozitivno utjecati i na izostanak čitalačkih navika u našem društvu. Na obrazovanost i kupovnu moć ljudi možda ne možemo utjecati, ali svakako možemo omogućiti da naši proizvodi budu dostupniji svima onima koje vodi želja za dobrom knjigom. A to je poveznica koja daje čvrst temelj našoj novoj suradnji.”, objasnio je Žderić.

Bojan Vidmar, direktor Mozaika knjiga, komentirao je spajanje ovim riječima:”Cilj nam je zadržati dvije dobre knjižarske mreže. Udruživanjem svojih potencijala ojačat ćemo položaj na tržištu, povećati prodaju i pozicioniranje knjižare kao prvog mjesta za kupnju knjiga po pristupačnim cijenama. Tvrtka PROFIL MOZAIK d.o.o. bit će velik i najkonkurentniji knjižarski lanac na tržištu zahvaljujući raznolikoj ponudi i mnogobrojnim knjižarama u kojima će se i dalje, uz knjige osnivača, moći prodavati izdanja svih hrvatskih nakladnika. Mozaik knjiga i Profil izdavaštvo pod okriljem nove tvrtke ubuduće će biti usmjereni isključivo prema nakladničkoj djelatnosti.”

Novi maloprodajni lanac knjižara PROFIL MOZAIK i dalje će nastojati pozicionirati knjižaru kao mjesto prvog izbora pri kupnji knjige i promovirati knjigu, čitanje i kulturu općenito kao temeljne društvene vrijednosti. PROFIL MOZAIK  ustrajno će promicati domaću i stranu književnost, kao i domaće i strane autore organiziranjem promocija knjiga, predstavljanjem autora, održavanjem evenata i festivala riječi i duha te nastojati knjižari vratiti obilježje mjesta za dobro raspoloženje, zabavu, ali i kulturni boljitak.

NAPOMENA:Poštovani kolege iz medija, dopustite da ovom prilikom najavimo i konferenciju za novinare koja će se održati u  travnju, kada spajanje maloprodajnih lanaca Profila i Mozaika knjiga stupi na snagu, o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.