Slovenska spisateljica Desa Muck u Novigradu

Njezina djela za mladež na početku njezinog stvaranja bila su namijenjena tinejdžerima, dok je kasnije, serijom knjiga o Anici Pivnik, doprla i do generacije čitatelja početnika. Popularnost književne serije ponovo se rasplamsala u jesen 2008. kad je Televizija Slovenije
počela emitirati seriju, snimljenu prema književnoj seriji Anica. Objavila je također dva zapažena romana za odrasle, Panika i Pješčanik boga djeteta. Desa Muck ima mnoštvo prijevoda, također i na hrvatski, pa se može reći da je u posljednjih nekoliko godina gotovo jedina autorica koja je na polju književnosti za mladež prevođena na hrvatski, a neke su knjige iz serije Anica uvrštene i  u lektiru. Mozaik knjiga do sada je objavila autoričina djela: Anica i tajna maska, Anica i sportski dan, Anica i zečić, Anica i velike brige, Anica i Jakov, Anica na ljetovanju, Lažljiva Suzi, Mjesečeva kći, Sama kod kuće.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.