Sigurnost na Internetu – zaštitimo našu djecu

U kampanji za sigurnost na Internetu u Europi, časopis Reader’s Digest predlaže uvođenje sigurnosne tipke pomoću koje bi djeca bila povezana sa nacionalnim policijskim centrom u kojemu obučeni djelatnici djeci pružaju pomoć i, kada je potrebno, odmah pokreću akciju.

Sigurnosna tipka je samo prvi korak.

Cilj je osigurati da djeca imaju ne samo lagan i brz dostup online sigurnosnoj tipki  već i da ih tipka spaja direktno sa nacionalnim centrom za pomoć koji je spreman reagirati 24 sata dnevno. Jedino na taj način, kombinacijom sigurnosne tipke i non-stop veze sa centrom, moguće je pružiti zaštitu od pedofila našoj djeci.

Reader’s Digest objavljuje seriju članaka (prva dva u prilogu) u kojemu stručnjaci upozoravaju da je neophodan intenzivan pritisak politike i javnosti širom Europe da se odmah implementira sigurnosna tipka. Ne smijemo dopustiti da se nešto strašno dogodi da bismo tek onda reagirali i djelovali. Zašto to ne učiniti odmah?

Kratki upitnik sa 5 pitanja možete pronaći na posebnoj internetskoj stranici Reader’s Digesta  www.protectchildrenonthenet.com  <http://www.protectchildrenonthenet.com>  i time podržati akciju kojom želimo mobilizirati javnost oko teme cyber opasnosti za djecu.

Reader’s Digest je također otvorio platformu na Facebooku ( www.facebook.com/internetsafetybutton ) gdje se možete uključiti u diskusiju i podržati kampanju.

Kroz ovu akciju, zajedno možemo učiniti Internet sigurnijim mjestom za našu djecu

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.