RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Dobrodošli u još jedan slučaj inspektorice Kim.

“Eci peci pec!

Kada je u lokalnoj šumi otkriveno tijelo brutalno ubijenog liječnika, detektivka Kim Stone šokirana je otkrićem da je žrtva upravo Gordon Cordell – čovjek povezan s prethodnim njezinim slučajem koji je uključivao smrt mlade učenice. Gordon možda ima mutnu prošlost, ali tko bi ga želio mrtvog? Dok je istraga u punom jeku, kroz užasnu prometnu nesreću prolazi Gordonov sin, Saul, nakon čega se svim snagama bori za život. Kao i u uvijek, Kim je sigurna da slučajnosti ne postoje.

Međutim, nakon što je pronađeno još jedno brutalno izmrcvareno tijelo Kim uviđa uznemirujuću poveznicu između žrtava i bolnice Russells Hall. Iste bolnice u kojoj je Gordon godinama radio.

Kim i njezin tim na koljenima su još zbog gubitka kolege kada se suočavaju s jednim od najopasnijih serijskih ubojica do sada. Sve je na liniji. Može li Kim održati svoj tim na okupu i pronaći ubojicu prije nego što se broj žrtava drastično poveća?”

Nisam čitala ovaj serijal od početka ali sad sam već nekako uvučena u priču. Kim mi je postala draga, njezin tim mi je obitelj iz knjige i nekako već sam pohvatala cijeli odnos između likova.

Da, možete pročitati ovu knjigu bez prethodnih. Možda će vam na prvu biti sve nepovezano, ali brzo ćete sve povezati.

Nisam očekivala ovakav rasplet radnje. Tijekom čitanja imate toliko sumnjivaca i onda vas sve polako iznenađuje. Niste sigurni što da mislite, niste sigurni gdje da ciljate da sumnjičenjem, ali na kraju budete iznenađeni.

Meni se knjiga baš svidjela. Neko vrijeme nisam čitala kriminalističke romane pa mi je ovo baš trebalo. Uvukla sam se u ljubavne knjige i baš mi je trebalo nešto što će biti drugačije.

Knjiga se brzo čita, radnja je baš napeta i autorica je odlično sve odradila pa možete tako čitati bez prethodnih nastavaka.

Mislim da će ova knjiga jako lako naći svoje obožavatelje. Mislim da je i odlična za upoznavanje pa onda čitanje cijelog serijala ispočetka.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.