RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Još jedna u nizu knjiga od Julie Quinn koju obožavam.

“ Nije mu ostalo još mnogo vremena.

Iz tajanstvenih razloga sir Richard Kenworthy mora brzo pronaći suprugu, a nedostatak vremena diktira i strategiju: jednostavno ne može biti suviše izbirljiv. No, kad ugleda ljupku i samozatajnu Iris Smythe-Smith kako se na obiteljskom koncertu pokušava sakriti iza svog violončela, odjednom zna da je baš ona – ona prava!

Sitna i blijeda Iris Smythe-Smith navikla je na to da je ne primjećuju. Ugodno se osjeća u pozadini, stopljena s okolinom. Zato je sumnjičava kad je Richard Kenworthy poželi upoznati. On zavodi i šarmira, njegove slatke riječi ostavljaju dojam zaljubljenog muškarca i koliko god Iris ne može ostati ravnodušna na njegova nastojanja, svejedno ima osjećaj da nešto nije sasvim u redu.

Sir Richard će je zaprositi, a ta prosidba će se prometnuti u kompromitirajuću situaciju koja joj neće ostaviti mnogo izbora. Njezine sumnje će zbog toga postati sve jače, ali srce će joj ipak govoriti da kaže „da“.

Tajne će se s vremenom razotkriti, a njihove posljedice teško je predvidjeti. Odnos Richarda i Iris iz temelja će se promijeniti. Od suzbijenih strasti i otvorene naklonosti, past će u dubine odbojnosti i razočaranja. Ali možda, unatoč svemu, s vremenom pronađu – ljubav.”

Nisam očekivala neke stvari. Sam naslov nam sugerira kako sir Richard ima tajne, ali nisam uopće očekivala takve tajne. Jako sam se iznenadila.

Ova knjiga mi je do sada najsmiješnija. Toliko sam se smijala na nekim dijelovima da su mi suze išle. Ali mislim da je ovo knjiga u kojoj najviše hejtam muškog glavnog lika.

Richard nije postupio ispravno u previše navrata. Razumijem zašto je to sve uradio, ali povrijedio je svoju ženu. Odabrao ju je zbog krivih razloga kao svoju suprugu, ali kao ajde, sviđala mu se.

Nekako dosta mi je bilo teško podržavati takvu vezu.

Ali knjiga je nekako klasična Julia. Ima svega i stvarno je odlična. Smijala sam se, plakala sam, baš sam uživala u nekim trenucima, a u nekim sam se živcirala. Mislim da bi knjige trebale izazvati takve osjećaje u nama tako da stvarno obožavam ovu knjigu.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.