RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Cijela knjiga je laž. Ili je možda nešto ipak istina?

“Popularna podcasterica Alix Summer upušta se u jedinstveni projekt u sklopu kojega intervjuira Josie Fair, ženu iz okolice koja je rođena na isti dan kad i Alix i koja je, kako sâma otkriva, na pragu velikih životnih promjena. Josien je život čudan, kompliciran, čak i uznemirujući, no Alix ne može odoljeti želji da dozna više. S vremenom shvaća da Josie skriva neke uistinu mračne tajne i, prije nego što se i snašla, druga se žena uvukla u njezin život… i njezin dom. Tko je zapravo Josie Fair? Može li se vjerovati svemu što govori? I što je točno učinila?”

Ova knjiga me toliko iznenadila. Toliko toga se dogodilo, toliko toga se ispreplelo, toliko toga se slagalo.

Cijela ova priča je kao slagalica, ali vam stalno nedostaju dijelovi, pa ih izgubite. A kad nađete te dijelove, nekako se ne uklapaju u cijelu sliku i onda kad ju zapravo složite nemate pojma u što gledate. Slika vam je skroz nejasna i idete ispočetka.

Ja i dalje ne znam što je istina, a što ne. I dalje ne znam kome vjerovati. I nisam sigurna koliko mi se to sviđa. Znam, to je izazvalo više osjećaja kod mene i dalje razmišljam o toj knjizi, ali bih htjela znati što je istina.

Knjigu sam pročitala jako brzo. Radnja je napeta i nisam ju mogla ispustiti iz ruke. Stvarno je sve odlično osmišljeno i napravljeno.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.