RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Iz nekoliko recenzija o knjigama iz serijala o Bridgertonima, iz nekoliko objava na instagramu, možda ste mogli shvatiti kako jako volim Bridgertone i taj serijal. Samu sebe sam mučila s tim serijalom. Knjige sam kupovala svaka tri mjeseca i onda bih ih pročitala u jednoj noći. Ovog puta, knjigu nisam pročitala u jednoj noći, pročitala sam ju u nekoliko sati, tijekom dana. Uzela sam knjigu u ruke i znala sam da mi knjiga treba biti u rukama, znala sam da tako treba biti i znala sam da je to ispravno.

Čitajući zaboravila sam na svijet oko sebe i samo se uvukla u Billiein svijet. Knjiga je započela genijalno. Mlada dama se našla u nevolji i potreban joj je princ da ju spasi, ali ne dolazi princ nego osoba koju prezire. Baš od svih ljudi, morao ju je on spasiti. Morao ju je spasiti George kojeg najmanje voli od sve djece iz obitelji Rokesby.

Ponekad ljubav pronalazimo na najneočekivanijim mjestima… 

A ponekad ne. 

 Svi očekuju da će se Billie Bridgerton udati za jednog od braće Rokesby. Dvije obitelji stoljećima su susjedi, a kao dijete neobuzdana Billie divljala je posvuda s Edwardom i Andrewom. Obojica bi joj mogli biti savršeni muževi… jednog dana. 

 Ponekad se zaljubimo u savršenu osobu… 

A ponekad ne. 

Postoji samo jedan Rokesby kojeg Billie smatra apsolutno nesnosnim, a to je George. Može on biti najstariji sin i nasljednik grofovije, ali George je arogantan i dosadan, a usto je i mrzi. Što je savršeno u redu, jer ona njega ne može podnijeti. 

 Ali ponekad sudbina ima opak smisao za humor… 

 Jer kada se Billie i George zbliže, doslovno, među njima počinje iskriti nešto sasvim drugačije. A kada se ovi doživotni protivnici konačno poljube, mogli bi otkriti da je jedina osoba koju ne mogu podnijeti upravo ona bez koje ne mogu živjeti…”

Billie je na toj svojoj avanturi s mačkom uganula nogu pa je bila zarobljena u kući. Društvo su joj radili George i Andrew. Tijekom njezine boli u zatvorenosti, George se pokazao kao pravi prijatelj. U tim trenucima postajao joj je drag.

Iako joj je postajao drag i dalje ju je živcirao. Billie je i njemu postajala draga, ali ga je s nekim svojim postupcima živcirala. Naravno da su bili savršeni jedno za drugo.

Pogledala je u njega. Izgledao je tako postojano. I snažno. Kao netko na koga se može osloniti. Uvijek je bio takav, shvatila je. Samo što joj je obično toliko išao na živce da to nije stizala primijetiti.

Dijalog između likova je urnebesan. Bilo je puno smješnijih fora nego što je bilo u Bridgerton knjigama, puno sam se više smijala i bilo mi je baš zabavno.

Svidjelo mi se kako su ljubav i povezanost napredovali između Billie i Georgea. Bilo je polako, sasvim očekivano, ali išlo je polako i slatko. Polagano su se zaljubljivali jedno u drugo i približavali se jedno drugome.

U svakom mogućem smislu me oduševila ova knjiga. Puna drame, napetosti, ljubavi, romantike. Uživala sam u svakoj stranici knjige, uživala sam u svakoj pročitanoj riječi i stvarno mi je drago što nam je Julia dala ovu priču. Jako mi je drago što sam imala mogućnost pročitati o generaciji ispred ove koje poznajemo.

Moju preporuku svakako imate. Ako su vam se svidjele knjige iz Bridgerton serijala, onda postoji jako dobra mogućnost da vam se svidi i ova knjiga. A ispod možete pročitati i 10 razloga koji se nalaze na početku knjige. Nadam se da će vas ti razlozi dodatno potaknuti da pročitate ovu knjigu.

“Deset najvažnijih razloga zbog kojih trebate pročitati ovu knjigu:

    10. Zbog toga što je Julia Quinn konačno dovela natrag najdražu obitelj povijesnih ljubavnih romana.

    9. Zbog toga što nigdje nećete naći da se tako sočno govori o streličarstvu.

    8. Zbog ROMANTIKE.

    7. Zbog toga što morate vidjeti kako jednoruki čovjek gradi kulu od karata.

    6. Zbog toga što u bitki između heroja, heroine i mačke pobjeđuje mačka.

    5. Zbog DUHOVITIH DIJALOGA.

    4. Zbog toga što i vi smatrate da bi se igre slične kroketu trebale ubrajati u krvave sportove.

    3. Zbog toga što je George Rokesby toliko seksi da zaslužuje vlastitu miniseriju na BBC-ju.

    2. Zbog ONOG POLJUPCA.

    1. Zbog gospođice Bridgerton.”

Također, ostavljam vam nekoliko citata koji su mi se svidjeli u knjizi.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.