RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Moj najdraži dio ovog serijala. A sad ću vam reći zašto.

“ Kad Moćni bus propara mirnu noć i uz glasnu škripu kočnica stane pred njega, Harry Potter zna da nova školska godina može i službeno započeti. Sirius Black, masovni ubojica i najvjerniji pristaša lorda Voldemorta, pobjegao je iz zatvorske ćelije zloglasne tvrđave Azkaban i čini se da ga goni mržnja prema Harryju. Na prvom satu proricanja sudbine, profesorica Trelawney ugleda zlokoban znamen smrti u listićima Harryjeva čaja. No sve opasnosti blijede pred zastrašujućim dementorima koji nadziru Školu vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu te čekaju prijestupnika kojeg će kazniti poljupcem što uništava dušu.”

Po prvi put Harry ima mogućnost imati sretan život, ima mogućnost imati ispunjen život ljubavlju, pažnje, osjećajem obitelji.

Ali Harry nije takve sreće. Sreća nije na njegovoj strani i na kraju ne dobije obitelj koji zaslužuje.

Mislim da mi je zbog toga ovaj dio najdraži. Harry je imao mogućnost biti sretan i zbog toga mi je baš drago.

Volim ovaj serijal zbog previše toga, ali najviše jer je bezvremenski i za svakoga. Imate dijete od 7 godina, pa možda bi mu se mogao svidjeti Harry. Imate 35+ godina, pa možda bi se i vama mogla svidjeti ova knjiga. Svakome od nas daje nadu za bolje sutra, daje nam mogućnost vjerovati u magiju, daje nam ono ✨nešto✨.

Ova knjiga je svakako nešto posebno i vjerujem da svatko od vas može dati priliku ovoj knjizi, kao majka koja želi magiju svojem djetetu ili kao majka koja želi magiju za sebe. 

Harry je idealan za jesen, idealan je za zimu, idealan je za svako godišnje doba, ali svakako imate moju preporuku da ju pročitate sad. Vjerujem da ćete uživati. 

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.