RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Prijatelji nas najviše mogu iznenaditi svojim tajnama. Prijatelji su tu uvijek za nas, ali nekad i oni imaju svoje tajne koje ne žele podijeliti s nama. U većini slučajeva to ne stvara nikakav problem za nas, ali nekad nas te tajne mogu povrijediti ili čak ubiti.

“ Kad nezamisliva tragedija snađe njihova tri sina tinejdžera, najbolje prijateljice Lindsey, Kendra i Dani nađu se u najgoroj noćnoj mori svakog roditelja. Oporavljajući se od najpotresnije noći njihova života, tri majke upuštaju se u očajničku istragu bizarnoga događaja. Kako se takvo nešto moglo dogoditi u njihovu mirnom kalifornijskom predgrađu?

Uskoro doznaju da je tragični događaj samo početak te da uznemirujuća otkrića samo rađaju nova jeziva pitanja: Poznaju li doista svoju djecu? Poznaju li uopće jedna drugu? Sa svakom novom tajnom koja ispliva na površinu, sumnja i nepovjerenje sve više prijete razoriti njihove obitelji, njihova prijateljstva, pa i čitavu njihovu zajednicu.”

Bili su prijatelji i sve je bilo odlično sve dok jedan dan jedan od njih nije umro, drugi završio u bolnici i treći prestao pričati zbog traume koju je doživio.

Na početku nitko nikoga ne želi kriviti, ali žele saznati kako je došlo do toga, žele saznati što se dogodilo te noći.

Knjiga je zanimljiva. Radnja se lako prati, ima nekih dobrih obrata, ali nekako što dalje idemo s radnjom, sve je logičnije što se dogodilo.

Ja nekako volim kad me kraj iznenadi, kad ne znam što se sve dogodilo, kad pretpostavljam, ali ipak nije baš toliko logično. Bila je napeta knjiga u nekim dijelovima, ali svejedno mi je nekako sve bilo previše logično.

Ali knjiga je svakako odlična. Dobar je triler za ove dane. Dobar je izbor za čitanje kad vam treba lako štivo od kojeg ćete biti pomalo napeti. Stil pisanja je nekako lagan, bez nekih pretjerano dugih rečenica koje bi vas pokvarile doživljaj knjige. Sve je nekako dobro smješteno, radnja je dobro osmišljena, samo je meni bila previše logična.

Vjerujem da će ljubiteljima trilera ova knjiga biti odlična. Ali dobra je za one koji se tek žele upoznati s trilerima. Ima potencijala biti popularna i obožavana.

 

izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.