RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Julia Quinn je stvarno pokrila sve moguće podžanrove romantičnih knjiga. A ova knjiga me poprilično oduševila.

“On za nju misli da je naporna pametnjakovićka…

Hugh Prentice nikada nije imao strpljenja za žene koje suviše dramatiziraju, a ako lady Sarah Pleinsworth i jest čula za riječi poput stidljiva i suzdržana, odavno ih je zaboravila. K tome, sulud dvoboj upropastio je ovome briljantnom matematičaru nogu, i on se nikada ne bi mogao ni udvarati ženi poput Sare, a kamoli sanjati o tome da se njome oženi.

Ona za njega misli da je potpuni luđak…

Sarah nikada nije oprostila Hughu zbog dvoboja koji je on izazvao i koji je umalo uništio njezinu obitelj. Čak i kad bi pronašla način da mu oprosti, to ne bi bilo važno. Ne smeta joj čak ni to što ima oštećenu nogu, jer je najviše živcira upravo njegova osobnost. Međutim, pošto su prisiljeni provesti čitav tjedan jedno s drugim, počinju otkrivati da prvi dojmovi nisu uvijek pouzdani. I kada jedan poljubac dovede do drugog, pa trećeg, pa četvrtog, matematičar će se malko pogubiti u brojenju, a dama će, prvi put u svome životu, ostati bez riječi.”

Prvo, Hugh je pametan. Onako baš jako pametan. Matematičar je i zbog toga mu je dobro išlo s kartama.

Sarah nije oduševljena s njim. I to ih čini savršenim neprijateljima.

Zbog previše razloga mi je ovaj podžanr najdraži. Kemija između likova koji se mrze pa koji počinju stvarati određen odnos mi je jednostavno odličan. Sviđa mi se kako se radnja zapetljava i raspetljava. Sviđa mi se kako oni rade na svojem odnosu i kako njihova mržnja polako postaje sviđanje.

Mislim da mi je ovo najdraža knjiga iz ovog serijala. Komična je i zabavna. Ima nekih dijela koji su me učinili pomalo tužnom, ali osim toga, knjiga je prava komedija.

Svidjelo mi se sve. Od likova do radnje.

Bilo mi je žao Hugha jer nije mogao biti sve ono što je htio zbog noge. Ponekad je htio pitati Sarah za ples, ali nije mogao plesati. Osjećao se kao da joj je teret.

Sve u svemu, knjiga me oduševila. Ova knjiga će biti jedna od onih kojima ću se vraćati više puta.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.