RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Ah, Julia Quinn i njezine knjige. Što reći, a da već nisam rekla?

“Anne Wynter možda nije ona za koju se izdaje…

Ali prilično se dobro snalazi u ulozi guvernante trima plemenitim gospođicama. Posao joj može biti izazovan:

U istom se tjednu skriva u ormaru punom tuba, glumi zlu kraljicu u predstavi koja bi mogla biti tragedija ili komedija, nitko nije siguran, i vida rane galantnom grofu od Winsteada. Nakon godina izbjegavanja kontakata, on je prvi muškarac koji ju je doista doveo u iskušenje i zbog kojeg je sve teže podsjećati se da guvernanti nije mjesto s plemićem.

Daniel Smythe-Smith mogao bi biti u životnoj opasnosti…

Ali to ga neće spriječiti da se zaljubi. Kad ugleda misterioznu ženu na godišnjem koncertu svoje obitelji, zaklinje se da će je slijediti, čak i ako to znači da će dane provoditi s desetogodišnjakinjom koja misli da je jednorog. Ipak, mladi grof ima neprijatelja, onoga koji se zakleo da će ga vidjeti mrtvog. A kada se Anne nađe u opasnosti, Daniel neće prezati ni pred čim kako bi osigurao njihov sretan kraj.”

Njih dvoje su me izludili. Iskrice su frcale od samog početka. Odmah sam znala da će biti nešto opasno između njih dvoje, ali nisam znala da će biti toliko napeto i zanimljivo.

Oboje su u opasnosti. Nije samo Daniel. Oboje bježe od prošlosti, oboje bježe od onoga što su bili i što jesu.

Ali kemija među njima mi je bila genijalna. Ona bježi od njega jer je samo guvernanta, on ju slijedi i osvaja ju, a onda se u sve to upletu 3 sestre kojima je ona guvernanta, a on bratić. Njih tri su tolika komedija. U nekim trenucima su mi bile toliko smiješne, da sam plakala od smijeha.

Ova knjiga mi je bila jedna od smiješnijih koje sam pročitala ove godine. Jako genijalno napisana, puna humora koji će vas natjerati u jako dobar smijeh.

Već sve znate. Ako ste pročitali koju od Julie, onda ćete htjeti pročitati i ovu.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.