RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Još jedan odličan triler iz pera Loreth Anne White. Još jedan triler koji je inspiriran stvarnim zločinom. Još jedan triler koji će vam lediti krv u žilama.

“Unakaženo tijelo trkačice pronađeno je podno litice na rubu idilične obalne zajednice Story Covea. Lily Bradley, čuvena psihoterapeutkinja, živi u savršenoj kući sa svojim cjenjenim suprugom profesorom i njihovo dvoje djece. Njezin je život savršen – novca joj ne manjka, omiljena je u zajednici, a njezina je krvava tajna sigurna.


Senzualna i neobuzdana Arwen stiže u gradić sa sinom na suvozačevu mjestu svoga oslikanog kombija. Preko noći, njezina prisutnost prijeti razotkriti sve što su stanovnici Story Covea tako očajnički htjeli zadržati za sebe.


Sumnjive okolnosti koje okružuju neprepoznatljivo truplo trkačice u grad dovode detektivku Rue Duval. Iako zna da mora riješiti ovaj slučaj, dušu joj razdire pitanje: želi li ga riješiti?”

Ova knjiga me iznenadila na previše načina. Sumnjivci za ubojstvo su šokantni, zločin je grozan, a ubojica je prava tajna koju jedva čekate otkriti.

Meni je ova knjiga bila baš odlična. Volim kad je triler dobar. Kad me iznenade neke neočekivane stvari, kad je radnja zanimljiva i cijelo me vrijeme drži zainteresiranom. Volim kod trilera kad me jeza hvata, kad je toliko napeto da cijelo vrijeme sjedim u krevetu i panično okrećem stranice jer me prejako zanima kako će se sve razriješiti.

Ovdje imamo svega. Od serijskog ubojice, pa do prevara i mladih detektiva koji su se slučajno našli na dobrom mjestu u dobro vrijeme. Svatko skriva neku tajnu i svatko se bori s vlastitim problemima, a onda njihovu svakodnevnicu uzdrma dolazak Arwen. Arwen se pojavila i svi su izgubili živce, svi su u strahu za svoje tajne, a ona je toga svjesna.

Najviše me iznenadilo koga se sve sumnjiči za ubojstvo. Toliko toga me iznenadilo i nisam bila sigurna što da mislim o tome svemu. Za neke sam se nadala da nisu ubojice, a za neke sam osjećala da kriju neku groznu tajnu.

Knjiga je odlično napisana. Likovi su duboko predstavljeni i okarakterizirani. Svaki lik ima svoju ulogu koja je dovela do ubojstva ili koja je pomogla pronaći ubojicu. Svaki lik ima svoje mjesto.

Ni u jednom trenutku nisam imala osjećaj da je neko poglavlje nepotrebno. Sve je imalo svoje mjesto i sve se odlično uklopilo.

Loreth Anne White ima stvarno nevjerojatno dobre trilere i mislim da će vam se ova knjiga svidjeti ako joj date priliku.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.