RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Ova knjiga je toliko dobra i napeta. Puna je zapleta koji nas samo tjeraju na čitanje, zbog kojih držimo knjigu u rukama satima bez stanke kako bismo došli do kraja.

“Dvije žene u bijegu. Dva leta. Jedna prilika za novi početak.

New York, zračna luka JFK: Claire je na putu za Portoriko kako bi podržala svojega supruga, ambicioznog političara, u izbornoj kampanji. No sve što doista želi je pobjeći – od njegovih nasilnih ispada i potpune kontrole koju ima nad njom. U kafiću zračne luke započinje razgovor s Evom, koja putuje u Kaliforniju i strahuje da joj je policija za petama jer je pomogla teško bolesnom mužu umrijeti. Dvije žene odluče zamijeniti propusnice za ukrcaj i jedna drugoj pokloniti priliku za novi život.

Nakon slijetanja u Kaliforniju, Claire dozna da se zrakoplov za Portoriko srušio. Osim toga, u Evinoj kući, gdje potraži sklonište, sve upućuje na to da joj je druga žena ispričala gomilu laži. Je li bijeg u tuđi život Claire samo namamio u zamku? Je li doista moguće jednostavno nestati bez ikakva traga?”

Ova knjiga me naučila da nisu svi ljudi onakvi kakvima se čine. Svatko ima svoje pravo lice samo u privatnosti svoja četiri zida, dok za sve druge navlačimo maske pod kojima se skrivamo.

Claire ima sve što poželi. Bogat život, divnog muža, obitelj koja ju voli. Ali koliko je od toga zapravo istina? Koliko toga se laže za javnost i koliko toga je pretvaranje?

Claire zapravo nema divnog muža. Ima muža koji ju zlostavlja, muža koji je nasilan, koji joj brani sve, koji je ljut na nju zbog kašnjenja. Ali taj muž je u javnosti divan.

Divim se Claire što ga je pokušala ostavit. I to dva puta. Jednom joj nije uspjelo, ali drugi put je pobjegla od njega. Kad znamo da nam netko može nanijeti bol, da nas može doslovno ubiti ako nije po njegovom, teško nam je otići od takve osobe, ali Claire je uspjela i zbog toga joj se divim. Skupila je snagu i otišla.

A Eva je isto bježala od svojih problema. Možda je na prevaru ušla u avion koji je bio Clairein izlaz za bijeg, ali imala je dobre razloge.

Oba lika su mi bila zanimljiva za čitanje. Eva je imala svoje probleme, a Claire je imala svoje. Obje su imale razloga za bijeg, a onda opet ih je povezala zanimljiva i neočekivana sudbina.

Knjiga je bila baš napeta za čitanje. Claire je bila cijelo vrijeme u panici zbog muža koji bi ju mogao pronaći, pa sam i ja kao čitateljica bila napeta jer sam čekala trenutak kad će ju pronaći.

Eva je ušla u avion koji se srušio, pa sam isto tako bila napeta i oko toga. Jedva sam čekala doći do kraja knjige da otkrijem što se dogodilo s njom.

Knjiga mi se svidjela i drago mi je što se našla na mojem popisu za čitanje. U ovoj knjizi nećete dobiti neko brutalno ubojstvo, ali zato ćete dobiti dobru dozu napetosti.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.