RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Ovo nije horor, ali je ovo jako jeziv triler. Bila sam jako sumnjičava prema knjizi jer su je predstavljali kao horor, a ja ne volim horore. Uzela sam ju u ruke, srce mi je već divljalo zbog straha, pa sam počela čitati.

“Mallory Quinn tek je izašla iz klinike za rehabilitaciju kad je prihvatila posao dadilje. Ted i Caroline Maxwell povjerili su joj brigu o njihovu petogodišnjaku Teddyju.

Mallory je oduševljena. Živi u slatkoj kućici tik do šume na rubu imanja, noćima trči sigurnim susjedstvom i napokon pronalazi stabilnost koja joj je dugo nedostajala. Čak se i iskreno povezuje s Teddyjem – dragim, sramežljivim dječakom koji nikamo ne ide bez svoje bilježnice i olovke. Kao i njegovi vršnjaci, on crta drveće, zečiće, balone… Ali kad nacrta muškarca koji kroz šumu vuče beživotno tijelo žene, zla se slutnja uvlači pod Mallorynu kožu.

Teddyjevi prikazi postaju sve zlokobniji, a njegovi se jednostavni likovi brzo pretvaraju u vješte, brutalne skice kakve ni jedan petogodišnjak ne bi mogao nacrtati. Mallory naslućuje da se u crtežima naziru tragovi davno neriješenog ubojstva. A kad noć padne, a svaki šum postaje dijelom sablasne simfonije mračne šume, njezin nemir prerasta u paničan strah od nadnaravnog koji je u potpunosti opsjeda.”

Ova knjiga je toliko dobra. Tijekom cijele knjige srce vam ubrzano kuca zbog napetosti i želje za otkrivanje tajni.

Nisam sigurna koliko toga mogu reći da vam ne spojlam knjigu, ali mogu vam reći da su crteži jako jezivi. U knjizi ima duhova te zbog toga možemo reći kako knjiga ima elemente horora, ali zapravo je knjiga odličan triler.

Mallory mi je bila jako zanimljiva. U nekim trenucima me pomalo živcirala,a u nekim trenucima sam gledala na nju kao heroja. Bila je nekako realan lik, ponašala se onako kako bi se ponašali normalni ljudi u stvarnom životu. Pokušala je roditeljima reći s čim se suočava Teddy. Ali budimo realni, nitko ne bi vjerovao dadilji koja priča o tome kako se njihovo dijete druži s duhovima.

Iako joj roditelji nisu vjerovali, svejedno je pazila Teddyja. Trudila se zaštititi ga od zla koje ga je opsjedalo.

Ono što mi se najviše svidjelo u ovoj knjizi je kraj. Nisam očekivala takav kraj. Nisam očekivala da će se sve tako razriješiti. Nisam očekivala ništa od toga. Tako da me kraj baš iznenadio.

Tako mi je drago što sam uzela ovu knjigu u ruke. Koliko god su mi crteži bili jezivi, svejedno sam se tjerala da nastavim čitati i nisam požalila. Svakako ne planiram početi čitati horore, ali ovakve knjige mi je jako sviđaju.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.