RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Odmah na početku da kažem da je meni ovo prvi put da se susrećem s inspektoricom Kim pa će takva biti i recenzija. Nisam čitala ništa prethodno, pa mi nemojte zamjeriti što sam bila malo izgubljena.

“Iste mrzle zimske noći kada je mlada prostitutka pronađena mrtva, u policijskoj postaji ostavljena je nekoliko mjeseci stara beba. Nakon što je, na sve brutalniji način, ubijeno još nekoliko prostitutki, istražiteljica Kim Stone i njezin tim postaju svjesni da prvo ubojstvo nije slučajno i da počinje lov na lukavog serijskog ubojicu.

Paralelno, otvorena je potraga za očajnom ženom koja je ostavila svoje novorođenče u postaji, ali kada na vidjelo počnu izlaziti zastrašujuće priče, ono što je izgledalo kao tragično napuštanje dobiva još zloslutniji obrat.”

Počela sam čitati knjigu i nije mi bilo jasno kako mi je sve tako nepovezano, kako ne mogu pohvatati likove i onda sam na naslovnici pročitala da je ovo sedmi slučaj inspektorice Kim Stone. Pa nisam bila sigurna želim li nastaviti čitati knjigu ako nisam pročitala prethodne nastavke.

Odlučila sam ju nastaviti čitati jer me radnja jako zanimala.

Nisam požalila ni trenutka.

S vremenom sam pohvatala likove, nisam baš razumjela odnos među njima, ali to nije utjecalo na radnju.

A radnja je odlična. Napeta. Puna dobrih plot twistova koje nećete očekivati, ali ćete ih dobiti.

Malo mi je žao što nisam čitala prethodne nastavke, ali definitivno ću im s vremenom dati priliku jer me ova knjiga baš ugodno iznenadila.

Osim što je radnja odlična, stil pisanja je stvarno jednostavan i knjiga ima dosta kratkih poglavlja. Ja nisam čitala prethodne nastavke, ali sam svejedno uživala u ovoj knjizi pa mi je to stvarno odlično. Možda ćete si tako spojlati neke stvari, ali to stvarno nije toliko bitno.

Inspektorica Kim mi se baš svidjela. Vidjelo se da joj je stalo do njezinog tima i da je svima njima stalo do tima. Vidjelo se da vole svoj posao i da će učiniti sve da dođu do istine.

Jako mi se svidjela i dinamika među likovima. Svaki dio je bio toliko zabavan i komičan. Bila mi je jako zanimljiva interakcija između Kim i Kaija. On je zločinac koji je bio svodnik mnogim djevojkama. Na prevaru ih je uvodio u posao. Kim mu je htjela stati na kraj, ali nije mogla pronaći dokaze protiv njega. Bila je tako opaka prema njemu i u nekim trenucima je bilo komično kako mu se obraćala, a u drugim trenucima je bilo jako napeto jer nisam znala tko će prvi puknuti i ozlijediti onog drugog.

Kim je opasna. Zamislila sam ju kao neku glavnu frajericu koja samo čeka da zatvori nekog zlikovca. Odlično joj ide posao i stvarno se nadam da ću imati još prilika za druženje s njom.

Ako volite dobre krimi knjige, ovo je knjiga koju morate uzeti u ruke.

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.