RECENZIJA Tena Božić, Ružičaste naočale

Jako volim ove knjige s fejk vezama. Ali inače su obje strane suglasne oko toga. U ovoj knjizi nije tako. U ovoj knjizi samo jedna osoba zna kako veza, odnosno brak nije stvaran, dok druga osoba čvrsto vjeruje u to.

“Dok si spavao…

Nakon što joj brata Thomasa rane na bojišnici u američkim kolonijama, Cecilia Harcourt putuje preko Atlantskog oceana, odlučna u namjeri da ga njeguje. No nakon dugotrajne potrage ne pronalazi svog brata već njegovog prijatelja, naočitog oficira Edwarda Rokesbyja. On je u nesvijesti i očajnički treba njezinu skrb. Cecilia se zaklinje da će spasiti Edwardov života, čak i ako mora izreći jednu malu laž kako bi ostala kraj njega…

Svima sam rekla da sam ti supruga…

Kad se Edward osvijesti, prilično je zbunjen. Istina je da mu je udarac u glavu izbrisao tri mjeseca pamćenja, ali zasigurno bi se sjećao da se oženio. Zna tko je Cecilia (čak i ako joj se ne sjeća lica), a budući da je svi nazivaju njegovom ženom, to mora da je istina, iako je on oduvijek vjerovao da će se oženiti svojom susjedom.

Kad bi to barem bila istina…

Cecilia riskira čitavu svoju budućnost u potpunost se predajući čovjeku kojeg voli. Ali kada istina izađe na vidjelu, Edward bi mogao imati i nekoliko vlastitih iznenađenja za novu gospođu Rokesby.”

Jako volim knjige od Julie. Obožavam ovakvu vrstu povijesnih knjiga. Obožavam što je sve tako polako, sporo, što se prvo zaljubljuju u osobnosti, pa tek onda prelaze na neke druge stvari. Obožavam što su poljupci tako iskreni i tako bolni, a opet predivni jer su toliko čekali na njih.

A sad, što obožavam u ovoj knjizi.

Pa otprilike sve. Oboje su tvrdoglavi, ni jedno ne želi reći istinu, jer ih je strah da će ih druga osoba napustiti, a opet ni jedno ne želi da se prekine njihova mala gluma.

Edward i Cecilia su se zaljubili preko pisama. I to ne međusobnih, nego pisama koje su slali preko Cecelijinog brata Thomasa, koji je bio prijatelj od Edwarda. Pa koliko je to preslatko.

Nisu znali kako izgledaju, a opet, svidjeli su se međusobno jedno drugome. Edward je znao kako ona izgleda zbog male sličice, ali to je samo sličica, nije bila stvarna osoba.

Edward je bio tako poetičan i presladak. Predivno je vidjeti kako mu je polako osvajala srce samo svojim riječima.

I onda se Edward osvijesti i ona je njegova žena. Oduševilo me što mu to nije zasmetalo i što mu je jako kratko vremena trebalo da to sve prihvati. Toliko mu se bila svidjela da je jednostavno samo sve prihvatio i htio ju je pokraj sebe.

Ovo je možda jedna od najslađih priča koju sam pročitala.

Ne podržavam njezin postupak, mogla je biti iskrena barem s njime i vjerujem da bi on bio džentlmen koji bi nastavio s tom laži da dođe do istine o Thomasu, ali ona je odlučila lagati. Zbog brata. Ipak, trebamo joj dati malo pohvale zbog toga jer toliko je cijenila i voljela brata da je otišla toliko daleko zbog njega.

Ali i dalje je knjiga preslatka. Priča je preslatka, njih dvoje su preslatki i sve je tako preslatko.

Ako vam treba ljubavna knjiga zbog koje ćete malo plakati, ali ćete osjetiti leptiriće u trbuhu i zbog koje ćete biti sretni i zadovoljni, onda je ova knjiga za vas. Kao i za ostale knjige od Julie, imate svoje moje preporuke!

 

Izvor: Ružičaste naočale

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.