RECENZIJA Saša Jakšić, Ovisna o čitanju

Unaprijed se ispričavam ljubiteljima ove autorice na osvrtu koji će vama zasigurno djelovati kao ‘mlak’. To je stoga jer mi je knjiga u rangu onih pomalo tipičnih, koje brzo konzumirate, ali jednako tako brzo i zaboravite. To nipošto ne znači da nije odlična te da nisam uživala čitajuće je, ne, upravo suprotno, ona je zaista fantastična, i progutala sam je u jednom dahu.

Sadrži sve elemente koje odličan krimić treba sadržavati, tu nema greške, tako da će ljubitelji žanra zasigurno maksimalno uživati u ovom nastavku popularnog serijala. Meni je knjiga bila čak pomalo i zabavna, nevjerojatno mi se svidio lik majke detektivke Rizzoli, pa mi je ona bila ugodno iznenađenje, nešto što nikada ne bih očekivala kada su ovakvi romani u pitanju. Inače, ovaj je roman pun životopisnih likova, sve jedan zanimljiviji od drugih, tako da su mi čak ti sporedni likovi odvukli na više mjesta pažnju od onih glavnih, a to mi se isto svidjelo, moram priznati.

Autorica savršeno opisuje život u jednoj naizgled običnoj ulici, u mirnom predgrađu, gdje svatko svakoga poznaje, a susjedi jedni drugima pomažu, te se čak povremeno i druže uz šalicu čaja ili neku društvenu igru. No naizgled savršene obitelji gotovo uvijek kriju nekakve mračne tajne, koje kada isplivaju na površinu poremete sklad i harmoniju umjetno održavane idile. U romanu se pored dakako očekivano napete i odlične krimi radnje isprepliću i obiteljski odnosi, ne samo majke i kćeri kao glavnih likova, nego i sporednih, muško-ženski odnosi, kao i naznake ljubavnih odnosa. Ničega nema pretjerano, a svega taman u mjeri da drži pažnju čitatelja apsolutno konstantno za vrijeme čitanja.

Kao i uvijek do sada, autorica je majstorski osmislila radnju ovog krimića, te nam polako otkrivala trag po trag, koji nas je u konačnici doveo do rješenja samog slučaja, s kojim je priča krenula. Za mene, malčice previdljivo na nekoliko mjesta, no ni to nije umanjilo moj gušt čitanja ove priče.

U svakom slučaju, odlična razbibriga i bijeg od svakodnevice, te za mene jedno vrlo opuštajuće veče provedeno uz ovu knjigu, tako da od mene sve najtoplije preporuke!

 

Izvor: Ovisna o čitanju

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.