RECENZIJA Saša Jakšić, Ovisna o čitanju

Evo još jednog za mene neočekivano fantastičnog štiva koje mi je stiglo od Mozaik knjiga! Nisam čitala sinopsis, nisam imala pojma što očekivati, no ovaj me psihološki triler potpuno pozitivno šokirao. Majstorski osmišljena radnja koja se vrti oko spisateljice ni manje ni više nego krimi-trilera, a koja se imala tu nesreću zaljubiti u muškarca čija je obitelj nevjerojatno bogata i moćna. Nakon godinu dana veze, u kojoj ju on nije upoznao sa svojima, tvrdeći da je želi zaštititi od njih, jer su mu se već prije petljali i u veze i u život, on ju zaprosi – idilična i romantična prosidba na klizalištu kojoj je teško reći ‘ne’. No Harry/Harriet ne bi na to ni pomišljala, jer zaista voli Edwarda, no pomisao da će sada konačno upoznati njegovu obitelj u nju odmah unosi nemir. Jer ona ima tajnu iz svoje prošlosti, za koju se iskreno nada da nitko neće otkriti, jer zakopala ju je toliko duboko u sebi, i sve te godine bila je usredotočena samo na svoju budućnost. Koja sada podrazumijeva muškarca kojeg voli i misli da jako dobro poznaje, i njegovu staru, bogatu, moćnu i brojnu obitelj. Da stvari budu gore, otkrije i da je trudna, a to stvar čini kompliciranijom, jer pri upoznavanju s njegovim saznaje da je on kao najstarije dijete u obitelji nasljednik svega, a sve se to nasljedstvo prenosi i krvlju, neovisno o spolu djeteta, dakle dijete koje su oni začeli je već unaprijed na neki način osuđeno na život koji Harry nikada nije htjela za sebe. Ili se tako barem čini… Pater familias, moćni Robert odmah na neobjašnjivi način privlači Harriet, a ona to propisuje svojim novootkrivenim trudničkim homornima, no pri tom susretu on inzistira na razgovoru s njom nasamo, i pri tome joj daje kazetu – na kojoj je audio zapis u kojem se navode imena i prezimena ženskih osoba koje su brutalno ubijene, kako se sada čini, da bi se zaštitile obiteljske tajne. I tu počinje okrutna igra, u kojoj mogu pobijediti samo oni koji su spremni na najdrastičnije korake kako bi zaštitili one koje vole. No pred Harriet je stavljen nemoguć izbor.
Totalno nepredvidljva i napeta radnja, majstorski kreirana kriminalna podloga, neobični obiteljski običaji za koje sam sigurna da mnogi nikada nisu čuli, maštovito štivo za ljubitelje krimića i trilera, koje, sigurna sam, neće nikoga ostaviti ravnodušnima. Savršen roman za izgubiti se na par sati i zaboraviti na sve obaveze i samo jednostavno uživati u ljepoti čitanja i vrhunski napisanoj priči. Od mene sve preporuke! ❤ ❤ ❤

 

Izvor: Ovisna o čitanju

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.