RECENZIJA Saša Jakšić, Ovisna o čitanju

Ne znam kakav je serijal Bridgerton, nisam ga čitala a serija me nije nešto oduševila dase baš padam u nesvjest ali Rockesbyjevi – OBOŽAVAM. Počelo je zaljubljivanjem u Georgea iz prvog dijela, a sada u Edwarda iz ovog – jednostavno su savršeni! SAVRŠENI!
Znala sam da će ova knjiga biti prava poslastica za moju romantičnu dušu, i da će čitanje ove knjige biti vrhunac mog tjedna, i znala sam da ću ju pročitati u jednom dahu jednom kad ju uzmem u ruke – jednostavno sam znala.
Priča počinje na Manhattnu, 1779. godine, rat je u tijeku, a Edward Rockesby se budi u bolnici s najgorom glavoboljom ikada doživljenom, i već prije nego što je otvorio oči svjestan je da je pored njega neka žena. Čuje njeno disanje, osjeti njen nježan dodir na svom čelu i na svojoj ruci, no teško mu je otvoriti kapke, pa samo leži jedno vrijeme i procesuira što mu se dogodilo. No ima problema s prisjećanjem, a dok se on muči sa shvaćanjem situacije, čuje doktora kako ženu pored njega oslovljava njegovim prezimenom. Oženjen je? Kada? Kime? Ne sjeća se niti svog vjenčanja niti svoje supruge, no kada otvori oči prepozna Ceciliu, sestru svog najboljeg prijatelja, koji je nestao. Nikada ju prije nije uživo vidio, koliko se on sjeća, no poznaje tu prelijepu damu preko pisama koje je pisala svom bratu, u kojima je ispočetka znala napisati i pozdrave ili kratku poruku i za njega, da bi to kasnije preraslo u to da su jedno drugome pisali kratke ulomke u pismima koje je ona razmjenjivala sa svojim bratom. No Edward se ne sjeća kako je došlo do ovog braka, zna samo da mu je Cecilia postala draga i važna tijekom tog dopisivanja, no pretpostavi da je njegov prijatelj dogovorio taj brak i s obzirom da je umoran i očito ranjen, samo se prepusti toj činjenici. Oženjen je, ima suprugu, a doktor mu priopćava je preživio vjerojatno zahvaljujuću upravo njenom njegovanju, jer ona nije napuštala bolnicu otkako je stigla tu iz Engleske.
Odličan početak priče, ja sam već oduševljena!
Edward me već osvojio svojim galantnim ponašanjem prema svojoj supruzi, za koju vrlo brzo shvaća da je i dalje nevina, jer oni nisu imali prvu bračnu noć i njihov brak nije konzumiran, pa se prema njoj odnosi s puno poštovanja, nježan je prema njoj, na slatke načine flertuje s njom jer je svjestan da su i to preskočili – očito nije bilo udvaranja među njima, a on osjeća snažnu privlačnost prema njoj, i povezanost između njih, no trudi se polako joj se približiti u fizičkom smislu, iako je očito da oboje umiru od žudnje jedno za drugim….
Jako lijepa i emotivna ljubavna priča, koju ću sigurno čitati ponovo, jer je jednostavno savršena. Zanimljiva, drugačija, napeta, uzbudljiva, prekrasna, slatka – i sad ću umirati dok ne dođe idući nastavak, jer želim ovoga još!

 

Izvor: Ovisna o čitanju

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.