RECENZIJA Sanja Margeta, Čitajmo

Ovaj zelenko Rex i njegov prijatelj Raptor, te prijateljice Trixie i Dactyla, naučit će nas važne stvari. Ako ste s djecom svaki dan, kao i ja, onda znate i sami koliko vole dinosaure i koliko je taj interes intezivan i vrlo otporan ?
Stoga je vrlo mudro upravo dinosaurima dati zadatak da nas upute i pouče o tajnama: Kako biti prisutan u trenutku, opustiti se, disati. Kako se odmoriti i probleme u snagu pretvoriti.
Rex se vrlo lako razljuti i teško ostaje smiren. Raptor je prebrz i ne zna stati i odmoriti se. Trixie je smirena ali teško joj je biti u društvu, a Dactyla misli da je drugi ne vole i da nije dovoljno dobra. Sramežljiva je. Imate li možda kući malog dinosaura sa sličnim mislima i osobinama? Evo zato jedne posebne slikovnice za otvaranje mogućnosti.
Dinosauri će naučit puno tehnika opuštanja i usmjeravanja pažnje. Meditacije su detaljno opisane i u koracima objašnjene. Divno bi bilo raditi ih zajedno s djecom i pokušati ući u svijet ljubavi i zahvalnosti u kojem ne trebaju riječi, samo osjećaji.
Djeca će vrlo lako zakoračiti u ovaj tajanstveni svijet, a vi ih slijedite, budite uz njih i koračajte zajedno.
Započnite, naprimjer s Meditacijom zagrljajem. Ostanite zagrljeni s djetetom – prihvaćajte, davajte i primajte – sve dok se dijete ne odmakne. ❤
Ili prođite u obitelji kroz Jurski tunel ljubaznih riječi i jedni drugima govorite lijepe riječi. Obasipajte se njima.
Vrlo zanimljiva slikovnica. Zapravo, ovo je oslikani priručnik s 14 meditacija i Jurskim tunelom ljubaznih riječi. One će vam pomoći da krenete putem samokontrole, odlučnosti, empatije i suosjećanja.
Biti svjestan onoga što se događa u trenutku te biti u mogućnosti smireno se nositi s preprekama na koje naiđemo sigurno je nešto čemu želimo naučiti našu djecu. I sebe.

 

Izvor: Čitajmo

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.