RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Hugh, mladić koji voli zabavu, kartanje i prijatelje, ali sve se u trenu mijenja, njegov život, sudbina, sve ono o čemu je razmišljao podne u vodu jedim treptajem oka. Jer nije razmišljao o posljedicama kad je izazvao najboljeg prijatelja na dvoboj. Nakon toga dvoboja, ostale su vidljive posljedice, i on mora živjeti sa svojom nepromišljenom odlukom, više ne vjeruje da bi si ikad pronašao ženu, da će se oženiti i stvoriti obitelj. Koja žena bi uopće htjela bogalja, a on i gubi volju za tim, jer jednostavno i ne razumije žene, jednostavno nema strpljenja za njih, misli da dramatiziraju. A to će i potvrditi jedna žena kad uđe u njegov život, Sarah je sve ono što on misli o ženama, a i svjestan je da on nema nikakve šanse kod žena kao što je Sarah. Nema smisla ni udvarati joj se, jer nije potpun, ipak je bogalj kako se smatra. Jedan besmisleni dvoboj uništio mu je nogu, ali možda i budućnost.

Sarah mlada samouvjerena, svojeglava i nadasve predivna žena, kojoj je jako stalo do obitelji i prijatelja, ali nije joj baš stalo do Huhna, jer njega smatra odgovornim, što se njena obitelj skoro uništena. I sve zbog nepromišljenosti i ega jednog muškarca. Sve i da nađe mrvicu suosjećajna za njega, to ionako ne bi bilo važno. A sad je on ušao u njen život, i prisiljeni su boraviti jeli tjedan jedno kraj drugoga, to ju čini nervoznom. Ali kako provode sve više vremena zajedno, sve se bolje upoznaju, a to dovodi i do prvog poljupca, a taj prvi dovede do drugoga, i Hugh joj se počinje sve više i više sviđati. Ni on nije niti malo imun na nju, u njemu se bude osjećaji za koje nije ni znao da posjeduje. I sad je pitanje dali mogu prijeći preko svega, i upustiti se u nešto što bi moglo biti predivno?

Zašto je Hugh izazvao na dvoboj najboljeg prijatelja? Što mu je zasmetalo? Kako se ta situacija razriješi? Zašto Hugh ne vjeruje ženama? Zašto misli da dramatiziraju? Kakav je odnos njega i Sarah? Što mu ona sve zamjera? Iz kojeg razloga su prisiljeni boraviti zajedno? Što će donijeti njihovo druženje? Može li mu Sarah oprostiti ono za što ga krivi? Može li Hugh ipak pronaći ženu svog života? Dali on i Sarah mogu naći zajednički jezik? Što će se dogoditi s njima?

E TO MORATE OTKRITI SAMI ?

Zar uopće išta treba reći, osim da je priča divna, i da ništa manje nisam očekivala od Quinn, jer ta žena uistinu rastura svojim pisanjem. Nije ni čudo što ima toliki broj obožavatelja, jer zna kako ih privući, pa tako i ovom knjigom mene je totalno zaokupirala, zaljubila sam se u cijelu priču, od samog početka. Uzbudljiva i predivna priča koja očarava, likovi odlični, naravno ne svi ima i onih koji mi se svidjeli baš svojim postupcima, ali naši glavni junaci su me izuli iz cipela. Moram priznati da je bilo djela u knjizi kad bih oboje zadavila, da sam mogla, budili su u meni poriv da ih išamaram. Ali i nasmijali su me, pa čak i malo rasplakali, e da to je ona vrsta štiva koja ti izvuče emocije na površinu, a takve priče su upravo pisane s ljubavlju i dušom, kad te priča emotivno dotakne, e tad znaš da je to prava knjiga. Tako mogu reći da je mene knjiga baš emotivno dotakla, toliko da sam jednostavno se izgubila u njoj, i otputovala na predivno putovanje kroz ovu predivnu knjigu. Moje tople preporuke za ovu krasoticu koju svakako morate pročitati, a ovo je samo maleni dio onoga što vas uistinu očekuje. Nadam se da će vam se svidjeti jednako kao i meni.

 

Izvor: Knjiga i ja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.