RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Fiona je mlada žena koja jako dobro zna čuvati tajne, već godinama čuva tajnu pokojne majke, saznala je da joj je majka imala aferu i da je ona plod upravo te afere. Godinama zna istinu, i to drži za sebe, vodi brigu o ocu, i pokušava voditi normalan život i čuvati tajnu. Ali to bi uskoro mogao biti problem, naime njen biološki otac umire, i ostavlja joj nevjerojatno nasljeđe. O tome nije mogla ni sanjati, a sad će morati otputovati u Italiju kako bi bila nazočna čitanju oporuke, a tamo će upoznati polubrata, i polusestru. Koji su spremni na sve kako bi osporili oporuku, samo to neće biti tako lako kako su zamislili.

Fionin odlazak u Italiju, promijenit će joj život, ali i okrenuti ga naopačke, osim što se mora nositi sa svojim polubratom i polusestrom, mora se nositi i sa saznanjem o svojoj majci. Morat će proći trnovit put kako bi saznala cijelu istinu, o majci i svom biološkom ocu, a tim putem polako slaže mozaik o majčinom životu , i dolazi do šokantnog otkrića. Uistinu prolazi kroz labirint obiteljskih tajni, koje polako izlaze na vidjelo. Puno toga je na Fioninim leđima, puno toga s čime se mora boriti, kako bi sve došlo na svoje mjesto. Samo je pitanje može li se ona uopće nositi sa svime što joj se nađe na putu?

Na koji je način Fiona saznala istinu o sebi? Zbog čega je godinama čuvala tajnu? Dali njen otac s kojim je odrasla zna istinu o ženinoj aferi? Kako će Fiona reagirati kad sazna da je nasljednica vinarije u Italiji? Može li se nositi s izazovom koji je pred njom? Kako će se ophoditi očeva obitelj prema njoj? Hoće li je prihvatiti? Na kakav put Fiona mora krenuti da bi otkrila cijelu istinu? Hoće li uspjeti u tome?

E TO MORATE OTKRITI SAMI ?

Jako uzbudljiva i jako zanimljiva knjiga, puna tajni, ogorčenosti, skrivene istine,obiteljskih trzavica i snažnih emocija. Stvarno me oduševila ova knjiga, predivni opisi Tokane za koje sam imala osjećaj da se baš nalazim u srcu same Toskane, predivno napisana priča o obitelji koja krije brojne tajne, ali i o ljubavi, priča koja ostavlja bez daha. Moram priznati da je u meni izazvala buru emocija, od suza, smijeha, pa i onih poriva za koje sam mislila da ih nemam. Ovom pričom je stvarno dočarano sve ono što Toskana pruža, a i naša junakinja nije iznimka, ona je jedna mlada jaka žena, koja je morala proći kroz puno toga burnog, da bi došla do svog cilja. Jako me se dojmila ova priča, i vjerujem da ću ponovno poseći za njom čim se malo slegnu emocije, jer uistinu u zadnje vrijeme nisam pročitala ovako nešto dobro, a ima veze s Italijom što me totalno oduševilo. Uistinu jedna jako emotivna i predivna priča koja mi se uvukla pod kožu i zaljubila sam se u nju od prve stranice, upravo takve knjige volim koje bude emocije, uz koje zaboraviš na mjesto i vrijeme, i jednostavno se prepustiš priči koja te uvuče u svoj vrtlog. Moje tople preporuke za ovu predivnu knjigu koju svakako morate pročitati, a ovo je samo mali dio onoga što vas uistinu očekuje. I nadam se će vam se svidjeti jednako kao i meni, a mene je oduševila skroz.

 

Izvor: Knjiga i ja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.