RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Dominick je markiz od Ellswortha, istaknuti član engleskog visokog društva, ali on vodi dvostruki život, ali zapravo on je i zloglasni talijanski slikar Domenico, čije vizionarske slike nadmašuju jedino glasine o njegovom skandaloznom životu. Dosadilo mu je tako živjeti, i želi napraviti svoje remek-djelo i napokon se potpisati svojim pravim imenom, jer tajna o dvostrukom životu mu je već postala naporna. Želi pod hitno izaći iz tih okova, samo ne ide mu u prilog što je njegov model jedna od najneobičniji žena koje je ikad upoznao, ali samo uz nju može završiti svoje veliko remek-djelo.

Eve je žena koja ne voli da joj je dosadno, a trenutno njen se život upravo na to, na dosadu, ona je žena koja voli avanture, jednostavno želi živjeti punim plućima, a takvu bi avanturu mogla dobiti kad se zbog nesporazuma dovede u atelijer Vicenza. Kad od njega dobije prijedlog, prijedlog kojemu ne može odoljeti, želi uživati u avanturi koja bi joj ubrzo mogla promijeniti život, jer od avanture nađe se u skandalu, a iz toga meteža je izvući može samo čovjek koji je i uzrokovao ovu nevolju. On je čovjek kojemu ništa nije preče doli njegove umjetnosti, pa čak ni ljubav. Sad je pitanje kako će se Eve izvući iz ovog meteža koji je donekle i sama kriva što se u njemu našla?

Hoće li Dominick uspjeti u svom naumu da ne vodi više dvostruki život? Hoće li moći napraviti svoje remek-djelo? Kako Eve završava u njegovu atelijeru? Hoće li moći sačuvati svoju tajnu? Što će biti kad se sve sazna? U kakav će se to skandal uvaliti Eve? Hoće li joj pomoći onaj zbog koga je u problemu?

E TO MORATE OTKRITI SAMI ?

E pa moram priznati da sam očarana ovom knjigom, knjigom koju sam doslovno progutala u danu, naravno što drugo raditi kad si doma, osim čitati i vratiti se na stare staze, već dugo nisam tako nešto napravila da u danu pročitam knjigu, uvijek se razvuče na dva-tri dana. Ali ovu jednostavno nisam mogla ispustiti iz ruku, Anna je nadmašila samu sebe ovom pričom, likovi koji su me osvojili na prvu, priča koja drži pažnju i neizvjesnost do samoga kraja. Iako mi je poznata ova autorica i njen stil pisanja, i sve i jedna knjiga do sad koju sam pročitala su divne, ali ova je tako dinamična da me jednostavno izula iz cipela. Knjiga koja se uistinu čita u jednom dahu, priča koja je zanimljiva i čarobna, jednostavno savršen spoj, koji me je digao toliko da sam bila žalosna kad sam shvatila da je već kraj. Ovo je mali dio onoga što vas čeka u ovoj predivnoj knjizi, moje tople preporuke za ovu krasoticu koju svakako morate pročitati, i vjerujem da će te uživati jednako kao i ja.

 

Izvor: Knjiga i ja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.