RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Kažu da su ljubav i mržnja osjećaj koji se proživljava potpuno drugačije, tanka je to nit koja ih tijelu, i koja može brzo piću. Ili samo učvrstiti osjećaj i prevagnuti u ono blaženstvo koja se zove ljubav.

Emilia je djevojka koja je željela samo jedno, biti prihvaćena u društvu nove škole. Iako je bila iz siromašne obitelji, imala je blagu narav i uvijek spremna svima pomoći, bez obzira koliko je povrijeđena znala je krenuti dalje ponosno. A upravo ju je Vicious povrijedio do točke koja se ne može oprostiti, kao srednjoškolka gajila je nježne osjećaje prema njemu. A on je bio bezosjećajni gad prema njoj, toliko mu je smetala da ju je doslovno protjerao iz grada, iako ona nije znala niti razumjela zašto. Ne zna što je krivo napravila da je on toliko mrzi i ponižava, te na kraju potjera.

Vicious je razmaženi bogataš koji ima mračnu dušu i krije mračne tajne onoga što je sve prošao u svom mladom životu. Email mu je bila trn u oku, ne zato što je draga i mila djevojka koja je spremna pomoći svima, već što ju je želio samo za sebe, želio je da bude samo njegova, a nije je mogao imati, bio je zbog toga u rasulu. A ona mu je smetala jer je budila osjećaje u njemu koje on nije poznavao, jer nikad nije iskusio ljubav druge osobe osim svoje majke, koju je prerano izgubio.

Deset godina poslije ponovno se susreću, Emilia još uvijek zrači dobrotom ali i ljepotom, pretvorila se u predivnu mladu ženu, i ponovno ga oborila s nogu. Bez obzira koliko ju je povrijedio premda je on mislio da ima opravdan razlog tada, i sad je ponovno želi kraj sebe, samo je pitanje hoće li mu ona moći sve oprostiti i pomogne mu u onom što je naumio. Emilia se i dalje bori protiv ljubavi koju gaji prema njemu i nakon svih tih godina osjećaji su tu. I osjeća se nesigurno u njegovoj blizini, spremna je oprostiti mu i pomoći, a da ne uključuje ponovo svoje već i onako ranjeno srce.

Zašto Vicious mrzi Emiliju? Što mi je napravila? Što on krije? Čime ju je jako povrijedio? Može li mu Emilia uistinu oprostiti? Hoće li mu pomoći? Što će Vicious učiniti da je ponovno ne otjera od sebe?

TO MORATE SAMI OTKRITI ?

Niti malo nisam iznenađena autoricom ove priče, oborila me s nogu od prve knjige, i nisam manje ništa ni očekivala osim da će sljedeća biti jednako tako dobra kao prethodna, jednostavno predivna. Puno puta dok sam čitala došlo mi da zadavim Viciousa golim rukama, na početku sam ga toliko mrzila da bi to ubojstvo bilo opravdano s moje strane . Ali kako se radnja odvijala dalje postao mi je čak i simpatičan, e to su prava štiva, štiva koja izvlače iz vas sve vrste emocija. A ova je izvukla i one najtamnije ali i one najsvjetlije, uživala sam čitajući je, predivna priča o kojoj ću još dugo misliti, i definitivno joj se vratiti još koji put. Moje naj toplije preporuke za ovu predivnu knjigu koju svakako morate pročitati, a ovo je samo mali dio onoga što vas uistinu očekuje.

 

Izvor: Knjiga i ja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.