RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Eva davne 1942 godine bježi iz Pariza nakon što joj uhvate oca, Eva je Židovka koja se bori za vlastiti život i pronalazi utočište u jednom planinskom selu. Ondje uči izrađivati dokumente s lažnim identitetima kako bi spasila židovsku djecu od strašne sudbine, u tome nije sama tu je Remy član pokreta otpora. I uz njegovu pomoć pronalazi način kako da sačuva pravi imena djece, jer su premlada da zapamte tko su, knjiga izgubljenih imena. Tako je pokušala sačuvati ono što se ne bi smjelo zaboraviti, tu je i pitanje na koje nikad nije prestala čekati odgovor.

Sad živi na Floridi, i radi u javnoj knjižnici Winter Park, tad je ugleda,knjiga koju je posljednji put vidjela prije šest desetljeća, knjigu za koju je vjerovala da je zauvijek nestala, knjiga koja je njoj značila sve. A sad zuri u nju s fotografije iz New York Timesa, a pronalazač te knjige i ostalih koje su nestale za vrijeme drugog svjetskog rada želi vratiti pravim vlasnicima, a Eva je vlasnica knjige izgubljenih imena.

Hoće li napokon doći to te knjige? Hoće li biti kakvih problema ili zapreka? Može li ona sve to podnijeti nakon toliko godina?

TO MORATE OTKRITI SAMI…

Ja osobno nisam ljubitelj ovakvih romana, takve sudbine ljudi u meni bude tako jake emocije da suze samo teku niz obraz, iako je priča dirljiva nisam je mogla tako lako ostaviti sastane, morala sam otkriti detalje ove priče, premda mi je trebalo malo duže da je pročitam kako bi sabrala sve emocije nisam odustala od nje. Uzbudljiva i zanimljiva knjiga koju svakako trebate pročitati, a ako ste kao i ja emotivac na ovakve priče možda ne bi bilo loše da uz sebe imate i paket maramica. Ovo je samo mali dio onoga što vas očekuje kad knjigu uzmete u ruke, moje tople preporuke za ovu divnu knjigu.

 

Izvor: Knjiga i ja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.