RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Tabitha, mlada žena koja živi u malenom selu daleko od Londona, kći je župnika, koja je ostala bez oba roditelja u godinama kad su joj bili najpotrebniji. O njoj skrbi očev brat i njegova žena, ona je njima samo teret i tretiraju je kao sluškinju, život joj nije lak, a ona ima savršen izgovor da se nikad ne uda zbog kletve koja se nadvila na selo. Samo sudbina se poigrala s njom ponovno, odjednom postaje nasljednica nakon smrti majčina brata, a u oporuci piše da se mora udati do svoga dvadeset i petog rođendana. Nije sve kako se čini, iza svega toga krije se zavjera njenih stričeva, a tad u njen život ušeta Preston, mladi i zgodni vojvoda koji joj poljulja tlo pod nogama, odjednom je on postao jedini muškarac o kojem razmišlja, a zaručena je za drugoga.
Život u gradu nije za nju, a familija je drži pod staklenim zvonom, da ne bi slučajno izazvala kakav skandal, i upoznavanje zaručnika joj Prestona ne može izbiti iz glave, a ni on joj ne olakšava ni malo. Ona je jednina žena koja je u njemu probudila nešto, što ni sam ne zna odgonetnuti, i spreman je na sve kako se ona ne bi udala, ali kad otkrije što njeni stričevi smjeraju, tad je još odlučniji pomoći joj da se izvuče iz neželjenih zaruka. Iskre frcaju na sve strane, a dvoje mladih ljudi otkrivaju jedno drugo i polako se zaljubljuju. Samo njihovoj muci još nema kraja, trnovit je put do sreće. Njihova priča upravo kreće.
Tko je ustvari Tabitha? Što želi od života? Zašto njena obitelj ne mari za nju? Kakve se sve promjene događaju kad se sazna da je bogata nasljednica? Tko je taj njen zaručnik? Zašto ne može izbaciti iz glave Prestona? Kakav glas njega bije? Kakvu bol i tugu on krije? Što mu se dogodilo? Što osjeća prema Tabithi? Ima li nade za njih dvoje? Kakve se sve tajne kriju oko nasljedstva?
TO MORATE OTKRITI SAMI….
Prvi put se srećemo s ovom autoricom i moram priznati salo sam bila skeptična prema njoj, ali čitajući ovu knjigu totalno sam ostala oduševljena. Predivna ljubavna priča koja se uvuče pod kožu, a zanimljivi likovi oduševljavaju svojim ulogama, jako mi se svidio lik Prestona iako nije tipičan vojvoda, nego momak koji izaziva skandale i svojim postupcima ostavlja u šoku visoko društvo. Uzbudljiva priča koja te drži u neizvjesnosti do samog kraja, baš kad pomisliš da se sve razjašnjava, ono se naprotiv još zakomplicira. Uživala sam u ovoj predivnoj knjizi koja me očarala, od likova do sama biti priče, nikad nije dobro biti pohlepan za tuđim stvarima jer se to na kraju odbije o glavu. Moje tople preporuke za ovu predivnu priču koju svakako pročitajte, nadam se da će te uživati jednako kao i ja. Ovo je samo mali dio onoga što vas uistinu očekuje.
Izvor: Knjiga i ja
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.