RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Alana je nezakonita kćer koju otac odbacuje i prije nego je rođena, kao i obitelj koja je zaboravlja, odgaja je baka, iako nisu u krvnom srodstvu, na osami daleko od rata koji bjesni Škotskom. Samo taj rat neće dugo biti daleko, kad se primakne njenom domu, neće biti ugodno, Alana je primorana neprijatelja spasiti od sigurne smrti, s tim činom svoj život stavlja na kocku i prijeti joj opasnost. Iako su na suprotnim stranama, ima nešto u tom čovjeku što je privlači, i to jako.

Iain je saveznik je Roberta Brucea, ponosan je i snažan ratnik, a kad mu život spasi lijepa mlada žena, u njemu se budi želja kakvu do sad nikad nije imao prema ni jednoj drugoj ženi, kao prema svojoj spasiteljici, svjestan je da su na suprotnim stranama, ali ga to neće spriječiti da osvoji mladu ljepoticu koja mu se našla na putu. Alana od Iaina krije puno toga, svoje porijeklo, i još jednu mračnu tajnu za koju ne želi da se ikad otkrije, što joj neće biti lako skrivati od njega, a kad Bruce zaprijeti grofoviji njena strica, Alana se nalazi u neugodnom položaju. Mora se odlučiti između obitelji za čijim prihvaćanjem oduvijek teži, i muškaraca kojeg je neočekivano zavoljela, muškarca koji joj je pružio puno toga što nije dobila od obitelji. Njena borba upravo kreće.

Tko je Alana? Zašto je otac nikad nije priznao? Kakav je njen život bez roditelja? Što je bilo s njenom majkom? Zašto pomaže neprijateljskom ratniku? Kakav će biti njihov odnos nakon toga? Što to krije od njega? Hoće li Iain ikad otkriti tko je ona ustvari? Kako će reagirati ako otkrije? U kakvoj će se opasnosti naći Alana? Tko će joj pomoći? Hoće li izabrati ljubav ili obitelj? Imali uopće nade za nju i Iaina?

TO MORATE OTKRITI SAMI…

Joyce je još jednom nadmašila samu sebe, i napisala predivnu ljubavnu priču između dvoje ljudi koji su se našli na suprotnim stranama dok rat bjesni oko njih. Nijedno nije spremno popustiti, oboje jako tvrdoglava bića koja čine jednu predivnu i bajkovitu priču. Priča koja ostavlja bez daha, ja osobno volim ovakvu vrstu ljubavne priče, gdje jedn sitna ženici baci na koljena divljeg ratnika, koji nije ni svjestan što ga je snašlo dok ne bude prekasno, i tad više ni ne želi ništa drugo osim te žene zbog koje je na koljenima. Uzbudljiva priča o usponu Roberta Brucea na vlas, i njegovog odanog ratnika, koji je spreman na sve kako bi osvojio ženu do koje mu je stalo, bez obzira na strane na kojima se nalaze. Moje tople preporuke za ovu predivnu priču koju svakako morate pročitati, priču koja je mene oborila s nogu i uživala sam čitajući je, a kojoj ću se u skoroj budućnosti ponovno vratiti i pročitati samo da se malo dojmovi slegnu. Obožavam knjige kojima se mogu vratiti i čitati opet i opet.

 

Izvor: Knjiga i ja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.