RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

On je Vojvoda Ubojica, optužen za ubojstvo mlade žene neposredno prije vjenčanja, ne sjeća se ničega od te noći, sad vlada najmračnijima dijelovima Londona, Temple je kraj ringa već dvanaest godina. Bogat i moćan, ali bez mogućnosti iskupljenja, suvlasnik je Palog anđela, najpoznatije kockarnice u Londonu, vodi je s prijateljima, ništa mu nije važno jer ga smatraju ubojicom mlade žene, izgubio je zbog toga sve, obitelj, naslov ali i samog sebe. Sve do jedne noći kad se pred njim stvori mlada žena koja mu nudi sve o čemu je sanjao a to je Odrješenje.

Mara je mlada djevojka koja je mislila da se nikad neće vratiti u svijet iz kojeg je pobjegla, ali kad njen brat prokocka sav njen novac, i to o najzloglasnijoj kockarnici, kockarnici čovjeka kojem je uništila život. Sad joj ne preostaje ništa drugo nego se vratiti i suočiti se s posljedicama, spremna je Templeu nagodbu da s njega skine ljagu o kojoj se priča već dvanaest godina, istina koja je čuvana godinama trebala bi izaći u javnost, istina kao Teple nije ubojica i da je ona živa. Ona je spremna riskirati sve godine skrivanja u zamjenu za oprost duga, taj novac joj puno znači kad je svrh za koju treba ustvari plemenita. Samo je pitanje kako će se sve odvijati? Tu kreće njihova priča?

Tko je Mara? Zašto je lažirala svoju smrt? Od čega ili koga je bježala? Zašto? Što je mislila tko je Temple tada? Kako je on postao žrtva njene urote? Kako će reagirati kad sazna da je nije ubio? Što će željeti od nje? Hoće li to i dobiti?

E TO MORATE OTKRITI SAMI….

Kazna za vojvodu je treća knjiga nevjerojatne serijala Pravila lopova, jedne od najpopularnijih autorica New York Timesa. MacLean je još jednom nadmašila samu sebe, ja se ne mogu odlučiti koja mi je knjiga bolja iz ove serije, premda me je Temple zaintrigirao još u prvoj knjizi, njegova šutljiva i povučena narav, a opet tako eksplozivna narav kad se nađe u ringu. Predivno napisana knjiga koja doslovno stavlja bez daha, knjiga koja se čita doslovno u jednom dahu, knjiga koja ti se uvuče pod kožu, a radnja tako dobro napisana da imaš osjećaj da si se teleportirao u srce same priče. Moje tople preporuke za ovu predivnu knjigu koju svakako morate pročitati, ovo je samo mali dio onoga uzbuđenja koje vas uistinu očekuje.

 

Izvor: Knjiga i ja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.