RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Zar je ljubav uistinu ona prava kako uvijek mislimo, ili možda ima skrivene motive? Jesu li uvijek žene one koje budu žrtve lažne ljubavi? Što je tu ustvari prava ljubav, postoji li ona uopće osim u knjigama i na platnima nekog filma? Zanimljiva je to debata o kojoj se toliko strasno pripovijeda. Ovo je još jedna knjiga, o kojoj je ljubav u prvom planu, zanimljiva priča koja će se i vama svidjeti.

Roman počinje mladom sramežljivom ženom koja se zaljubljuje i naočita i bogata udovca, u priči nam je poznata kao nova gospođa de Winter, malo jeziva priča koja prati strah mlade žene, nakon što kaže sudbonosno da. Njen odabranik nije uopće ono što je ona mislila da je, nakon što stigne u njegovu palaču on postaje drugačiji, što u njoj stvara strah i jezu. Mlada žena odvojena od prijatelja, koja živi u kući na osami, tad shvaća da uopće ne poznaje muškarca za kojeg se udala. Ono što joj stvara jezu je njegova prekrasne pokojne žene koja obitava kućom, svakom prostorijom.

Žena je koja stvara jezu iako je pokojna, ali opet kao da je u svakom uglu kuće, iako je njen muž očaran nom, ona je sramežljiva mlada žena, ali polako shvaća da njen muž ima tajne, tajne koje ga prate, ima osjećaj da je on u bijegu od nečeg daleko većeg nego što ina može zamisliti. Prekrasna kuća i sve oko nje skrivaju mračne tajne koje treba odgonetnuti. A sve ubrzo postaje noćna mora mlade gospodarice. Priča upravo kreće.

Tko je tajnoviti Maxim? Što se dogodilo njegovoj prvoj supruzi? Tko je nova supruga bogatog udovca? Što in vidi u njoj? Kakva je ona? Što se očekuje od nje? Kakva je njen život kad se uda? Čega se užasava?

TO MORATE OTKRITI SAMI.

Danas je ova knjiga jedna od najboljih klasika, naša Mozaik knjiga ju je jako lijepo u pakirala u novo ruho, a cijela priča je jako uzbudljiva, premda glavni ženski lik nema imena i uvijek je supruga ili draga svome mužu. Zanimljiva i uzbudljiva do samog kraja. Rebecca je gotički roman iz 1938. godine engleske autorice Dame Daphne du Maurier. Rebecca je prodana 2,8 milijuna primjeraka od 1938 do 1965 godine, po njoj je snimljena i drama davne 1939 i film 1940 godine, u režiji Alfreda Hitchcocka. Moje tople preporuke za ovu zanimljivu i uzbudljivu knjigu koju svakako morate pročitati, ovdje je samo mali dio onoga što vas uistinu očekuje.

 

Izvor: Knjiga i ja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.