RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja

Kakav to mora biti osjećaj zanijekati tko si, od kud si, našoj glavnoj junakinji to nije jasno. Ona ponosno u sebi nosi ono što ustavi je i od kud je došla, to se ne može zaboraviti ma koliko htjeli. Zato je ona spremna učiniti sve kako bi se vratila korijenima, kako bi se vratila tamo gdje je rođena, u njenim venama teče Škotska krv, ponosna je na to i uzdignute glave i ponosna doći će do svoga cilja, ma koliko je to koštalo.
Catriona kao dijete ostala je bez roditelja, brat ju je poslao stricu na skrb, bila je mala djevojčica i nije se stidjela reći od kud je i što je, premda njen stric bi zanijekao sve što ima sa Škotskom i svojim korijenima. Odlučila je vratiti se tamo od kud je došla bez obzira na to što će stric reći. Sad kad je dovoljno stara jedina osoba koja bi joj mogla pomoći nalazi se u najzloglasnijem zatvoru u Londonu. Učinit će sve kako bi ga oslobodila, bez obzira na to što zna da je najveći kockar i lomitelj ženski srdaca. Od njega želi samo jedno, i za to je spremna platiti dobru cijenu, želi da je otprati nazad u Škotsku kako bi svome klanu vratiti staru slavu.
Simon je upoznao Catrionu dok je još bila jako mlada, a sad ne može vjerovati da pred njim stoj ponosna mlada žena, ali ne samo to, ona se iz gusjenice pretvorila u predivnog leptira. A taj leptir mu ne da mira, pamti je jako dobro, ali sad u njemu budi ono što mu je nepoznato, obećao je sebi da nikad više neće glumiti junaka, ali ne može odoljeti izazovu kojeg je ova mlad žena stavila pred njega. Otpratit će je u njen rodni kraj, ali putovanje neće biti baš ugodno, svoje živote stavljaju na kocku, ali nisu samo životi u pitanju, već ogromna strast koju osjećaju jedno prema drugom. Tu kreće onaj predivan dio ove priče.
Tko je Catriona? Što se dogodilo njenim roditeljima? Zašto njen stric negira svoje porijeklo? Što će ona učiniti kako bi se vratila u Škotsku? Koju cijenu je spremna platiti? Tko je Simon? Zašto je odabrala baš njega? Što će im se sve dešavati na putu u Škotsku? Zašto im je život na kocki? Što osjećaju jedno prema drugom? Jeli Simon spreman odustati od svega što je poznavao zbog ove mlade žene?
TO MORATE OTKRITI SAMI.
Svakom knjigom ove autorice koju pročitam, ne mogu se odlučiti koja mi je najbolja, najdraža, jer jednostavno svaka je predivna na svoj način, i ovom knjigom me oborila s nogu, Škotska je očito svima nama najdraža zemlja na svijetu, i kroz ovako divne knjige putujemo predivnim Visočjem koje nam se zavlači pod kožu. Uživala sam u svakojoj pročitanoj stranici ove knjige, uvijek mi je žao kad dođem do kraja, jer nisam mogla malo usporiti s čitanjem, to nije moguće jer stranice se okreću brzinom munje kako bi saznala sljedeći korak naših glavnih junaka. Moje tople preporuke za ovu predivnu, bajkovitu i uzbudljivu knjigu koju svakako morate pročitati, a ovdje je samo mali dio onoga što vas uistinu očekuje.
Izvor: Knjiga i ja
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.