RECENZIJA Sandra Avar, Čarobni svijet knjiga

Neopisiva tuga, bolni gubitci i tajne čuvane trideset godina. Jess i Lily otuđene su sestre, žive u mržnji i poricanju, a krivnju prešutno svaljuju jedna na drugu. Jess vjeruje da je Lily kriva zbog onoga što se dogodilo jednoga jutra, Jess smatra da je Lily kriva i za događaj nakon toga, a Lily šuti, ne brani se, ali mržnja živi i u njenom srcu.


Trebat će trideset godina da istina izađe na vidjelo i svima pokaže kako bi ponekad bilo bolje istoga trena izreći sve što vas muči, osim što to ipak možda nije tako. Kad bih ti barem mogla reći…riječi su koje svi ponekad izgovaramo, ali istinu ne kažemo jer želimo zaštitili osobe koje volimo i pomoći im da zaborave ili da lakše krenu dalje. Ovo je dirljiva obiteljska drama o gubitku koji će slomiti mnoga srca i dovesti do raspada jedne obitelji koja se borila svim silama da održe ljubav i sklad. Ovo je predivno emocionalno putovanju u najdublje zakutke srca gdje čuvamo one koje volimo, a koji više nisu s nama.

Ne mogu vam riječima opisati koliko sam suza isplakala uz ovaj roman, ne mogu vam opisati ni koliko me bolio gubitak koji su likovi preživjeli, ali mogu vam iskreno reći da je to priča koja daje nadu u svakome trenu, koja brine o pojedincima i njihovim osjećajima, koja istovremenu stvara nemir i slobodu. Te rečenice tako krhke u pojedinim su trenucima toliko moćne da razdiru srce na dva dijela. I boli vas, jako boli. Boli njihova razdvojenost, bole osude, bole tajne koje nisu mogle biti izgovorene.

Molim vas pročitajte ovu priču, ako ništa dugo da spoznate kolika je težina odluka, da spoznate šutnju koja će u jednom trenu olakšati, a već u drugome napraviti razdor. Preporučujem vam je od srca jer već dugo nisam pročitala nešto ovako snažno i razorno.

 

Izvor: Čarobni svijet knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.