RECENZIJA Sandra Avar, Čarobni svijet knjiga

Dio ste velike obitelji i na redu je nasljeđivanje ne bilo čega nego kampa koji pruža veliki financijski potencijal. Ali, ako ne riješe slučaj koji se dogodio prije dvadeset godina u roku od 48 sati braća i sestre neće dobiti ono čemu se nadaju. Taj je kamp bio dio njihove obitelji, u njemu su provodili ljeto, družili se, smijali i zaljubljivali, a također, netko od njih odgovoran je za brutalan zločin. Tko je od njih krivac?


Odmah na početku knjige nalazi se karta, vrlo jednostavan prikaz mjesta gdje se sve zbilo i usput zgodno za vidjeti nešto što je tako lijepo u knjizi opisano, a i bit će vam od koristi ta karta da vidite koliko su recimo bili udaljeni od kuće ili od mjesta zločina ili jesu li potencijalni svjedoci doista mogli vidjeti to što tvrde da su vidjeli.

Mnogi kažu da im je bilo teško pratiti tko, što i gdje radi, ali kod mene to nije bio slučaj i pobogu pa uz kartu imamo i tablice na kraju poglavlja koje imaju sve ispisano po satima pa se to lako škicne. Osobno mi je bilo vrlo lako pratiti i budući da je priča jednostavna, napeta i zanimljiva pročitala sam je u toku jednog dana jer prikovala me radnjom i morala sam odmah saznati tko je krivac.

A krivac se ne otkriva do samoga kraja jer tome prethodi niz neočekivanih preokreta i pomalo jeziv scenarij koji nisam mogla ni zamisliti. Kraj donosi novi šok jer nisam iskalkulirala takav kraj i takvog krivca, a ni takvu kaznu, ali ruku na srce to je jedna zeznuta obitelj u pitanju i ne bi imalo smisla sad tu nešto propitkivati. Likovi su svi neki smušeni i neozbiljni ili previše ozbiljni, a pomalo mi je nedostajalo dubine u karakterizacijama jer prikazani su kao vrlo pritke osobe s izuzetkom nekoliko njih koji su bili nadasve proračunati.

Knjiga je dobar psihološki triler, drži pažnju i nema nepotrebnog opisivanja. Poučna je to priča o povezanosti članova uže obitelji i tajnama koje svaka obitelj ima…samo što ova obitelj šuti o ubojstvu, što opet, nije ništa novo, kao što već znamo, pa mi je to priču činilo vrlo realnom. Eto tako, davno se dogodilo i zataškalo, a sad je vrijeme da se istina otkrije jer čuj, nekome ipak moraš jednom reći. Preporuka.

 

Izvor: Čarobni svijet knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.