RECENZIJA Sandra Avar, Čarobni svijet knjiga

Nećemo uopće o radnji jer sve bi bilo spojler, ali ćemo puno o temama kojima se ova zamršeno fenomenalna priča bavi. Kao prvo, tu je slava koja jako udara u glavu bez obzira na to što je izrasla u laži. Naravno ima u toj slavi i puno krivnje, ali vam ne smijem reći zašto. Uglavnom ta slava prikazana je kroz velebnu kuću senzacionalno opremljenu, ali to što vlasnici dolaze opomene na račune drugi je par čarapa.


Kao drugo, ta slava nije toliko izražena riječima koliko je izražena određenim postupcima, a tu dolazimo do društvenih mreža, filtera na slikama, lažnih objava i pisanog traga koji nikada ne nestaje (pa dobro pazite što objavljujete), ali postaje jako dobar putokaz prema snu svakog opsesivnog uhode čime dolazimo do treće stavke, a to su paranoja i nesanica koje proizlaze ni manje ni više, nego od onog gore spomenutog i jako zanimljivog uhode koji samo želi iskusiti slobodu ulaskom u tuđi život. S uhodom dolaze jezive scene, puno trenutaka nesigurnosti i vječita panika sve dok se ne dogodi šok i totalni preokret.

Kao četvrto, dolazimo do istine koja razotkrije nevjerojatne i vješto čuvane tajne, surovu realnost, zlostavljanje i poniženje. Riječi kao što su laž i lažljivica često čitatelje dovode do pitanja: „Tko sad stvarno govori istinu?“. Pitanja će se redati, odgovore nećete dobiti na pladnju, ali majstorski napisanu priču itekako hoćete. Kao petu stavku navela bih odlično prikazan spisateljski život te odlične smjernice koje će piscima vjerujem pomoći i olakšati, a koji su meni bili super citat u citatu (bit će vam jasnije kada pročitate knjigu).

I sad sam vam svašta napisala, a nisam time rekla ništa, jel? Pa ajmo ovako…ovo je odličan i maestralno napisan psihološki triler gdje do samoga kraja nećete moći shvatiti tko je krivac, stvaran krivac. Autorica će vas savršenim manipulacijama odvoditi u razne smjerove i skroz je jasno da ćete sumnjati u sve i svakoga, a istina će vas na kraju odvesti, zamislite, u novu laž čak i kada saznate zbog koga je sve to ispalo upravo tako kako jest.

Radnja je sočna kao čokoladna torta i nisam se mogla odvojiti od nje te sam pohlepno čitala s velikom zainteresiranošću okružena neizmjernom napetošću. Dugo nisam pročitala ovako nepredvidljiv triler i sada mi je malo žao što više nema, što je prebrzo pročitano i što je završila ovako super priča koja tako divno progovara o pisanju, spisateljima, njihovim blokadama, uhodama, nesanici i teškim prošlostima koje na ovaj ili onaj način obilježe naše živote htjeli mi to ili ne. Dajem ogromnu preporuku. Vjerujte mi ovaj je roman prava trilerčina.

 

Izvor: Čarobni svijet knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.