RECENZIJA Sandra Avar, Čarobni svijet knjiga

Vrlo emotivan je ovo psihološki triler o djevojci koja je bila u velikoj zaštiti svoje majke i koja je zbog mnogih zabrana počela puno lagati. Lagala je svojoj majci kada je saznala istinu o svome ocu, lagala je dečku, lagala je prijateljici, a onda jedne noći kada je napokon priznala sve istine padne s mosta i njen život tu završava dok u njoj raste novi život. Olivia je bila trudna i sada je jedino važno spasiti život njenog nerođenog djeteta i pronaći Olivijinog ubojicu jer masnice na rukama, prijeteće poruke i svađe za koje se tek naknadno saznalo upućuju na to da je vjerojatno ubijena.


Priča je to o samohranim roditeljima, njihovoj potrebi za zaštite svoju djecu od svih i svega, da im pruže bolji život nego su ga sami imali te da im pokažu život pun novih mogućnosti. Svakako to je priča o istini, iskrenosti i povjerenju, o lažima koje unište pojedince i o ljubavi koju pronalazimo tamo gdje je uopće ne očekujemo. Fantastično napisana priča, pametna i emotivna radnja, šokantni preokreti i kraj ispunjen tugom, nadom i novim životom. Od početka je jasno da za Oliviu nema spasa, nije to spojler, ali sve ono što će se dalje događati uvid je u stanje uma tinejdžera koji žude za slobodom, izričajem i razumijevanjem.

Upoznajemo i roditeljske osjećaje, njihove strahove i strepnje, njihova očekivanja koja možda nadmašuju realnost, ali najviše od svega vidjet ćete koliko je velika ljubav roditelja prema svojoj djeci. To je nešto što se riječima ne može opisati, to je ono što nam daje i utjehu i snagu u najtežim danima. Ovaj predivan, dirljiv i snažan roman preporučujem vam slomljenog srca i s puno divljenja jer rijetko me koji psihološki triler toliko duboko dirne. Većinom se naljutim na negativce, ali sada negativce samo žalim.

Zagrlite svoju djecu čvrsto, štitite ih, bodrite i pohvalite, ali ne uskraćujte im djelić slobode. Razgovarajte s njima, pokažite im da ih volite i razumijete jer nikada se ne zna kada će za utjehu i zagrljaj možda biti prekasno. Prebrzo rastu, a svima nam je poznato da s godinama rastu i problemi koji će uzdrmati njihov svijet.

 

Izvor: Čarobni svijet knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.