RECENZIJA Sandra Avar, Čarobni svijet knjiga

Upoznajte jedan naizgled sasvim običan bračni par koji imaju stalne prihode, dobre poslove i nemaju dugova. Slažu se, održavaju obiteljski sklad i djecu tinejdžere odgajaju sa puno truda i predanosti. Čuvaju i njeguju tradiciju i svoj ljubavni odnos. Ali…sve je to samo privid, sve je to život u laži. Ovaj bračni par uopće nije ono što predstavljaju svojoj djeci, obitelji i prijateljima. Ovaj bračni par su zapravo serijski ubojice. Oni su bolesni psihopati koji otimaju, muče i ubijaju mlade djevojke i čine to planski sa puno uhođenja i istraživanja, a sve kako bi upotpunili svoj bračni život i učinili ga manje dosadnim.

Roman „Moja voljena žena“ psihološki je triler o mnogim prividima, o stvarima koje su izvana predivne, a u srži se sakriva istinsko zlo. Cijeli je roman skup laži i vrlo vješte manipulacije jer oni su uigran tim, ali njihove manipulacije čista su ludost. Sve čine zajedno, sve planiraju zajedno, ali djeluju po nekim pitanjima svatko za sebe i tu dođe na kraju do velikog preokreta. Njihova zaljubljenost krenula je vrlo bizarno, njihova ljubav održavala se uvijek na rubu zla, itekako je vidljivo iz radnje da se vole, da gaje velike osjećaje jedno prema drugome i da smatraju kako život jednog ne bi bio potpun bez onog drugog…sve dok jedno od njih ne okrene priču, sve dok se jedno od njih, svojom vrhunskom manipulacijom, odluči onom drugom uništiti život.

Koliko doista poznajete svoga partnera? Možete li ikome drugome vjerovati više negoli svome životnom izabraniku? Kome vjerujete kada vas osoba kojoj ste se divili dugi niz godina ostavi na cjedilu i podmetne vam krivnju? Ovo je jako uvrnuta priča koja pokazuje kako je povjerenje jako krhka stvar. Do sada mi je najbolesnija knjiga ikada pročitana bila „Vrt leptira“, ali „Moja voljena žena“ upravo je preuzela vodstvo. Nikada nisam još pročitala ovakvu priču sa tako uvjerljivim likovima koji vjeruju da sve što čine je dobro i ni u jednom trenutku se ne zapitaju kome li će time naštetiti.

Ujedno je ovo roman o djeci tinejdžerima koji se traže u svemu, koji iskušavaju granice i koji osjete strah upravo tamo gdje bi trebali osjećati samo ljubav-u vlastitoj obitelji. Najviše u svemu tome patila su djeca na kraju kada sve izađe na vidjelo i što vam je onda prividno divna obitelj kada na kraju morate i sebi i drugima priznati da je sve bila samo velika laž. Dobar dio knjige oboje supružnika podjednako sam mrzila, ali u jednome trenu shvatit ćete da je jedno od njih prevareno pa počinjete uzimati strane i navijati za, reklo bi se, manje zlo. A radnja je toliko napeta da bi se je moglo nožem rezati..ok, ovo možda i jest savršena usporedba. Dinamična je priča, jako zanimljiva, totalno poremećena i nećete moći prestati čitati kada jednom krenete. Mene je obuzela i provela sam par sati ne odvajajući se od knjige. Preporučam vam je najiskrenije pogotovo ako ste ljubitelj pomaknutog i ludog, a kombinacija lažnih života i stravičnih ubojstava lijepo će vam nabiti strepnju i strah. Ako ova knjiga kojim slučajem ima nastavke (ne izgleda tako, ali nikad se ne zna, a ja nisam provjeravala) ja ih želim čitati, ja ih moram čitati.

 

Izvor: Čarobni svijet knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.