RECENZIJA Sandra Avar, Čarobni svijet knjiga

U 1944.godini imamo britanskog pilota koji je padobranom sletio u šumu Toskane. Pronalazi ga Sofija, mlada žena i majka i sakrije ga u ruševinama samostana te se svakoga dana brine o njemu i donosi mu hranu. Riskirala je svoj i život svoga sina, ali ipak je pomogla Hugu bez obzira na to što su njeno selo okupirali Nijemci. Odnos između Huga i Sofije iz dana u dan postaje sve prisniji i usprkos tome što on ima sina i ženu, a ona muža na bojišnici i malog sina o kojem brine, zaljubljuju se jedno u drugo.

U 1973.godini pratimo Hugovu kćer Joannu koja dolazi pokopati svoga oca te kroz očevo pismo saznaje za Sofiju. Joanna kreće u vlastitu pustolovinu u namjeri da sazna sve o očevoj prošlosti, ali ono što je očekuje nije mogla ni zamisliti. Tko je bila Sofija i zašto o njoj svi govore s toliko mržnje? Zašto nitko ne zna ništa o britanskom pilotu? I tko je taj lijepi dječak koji se spominje u pismu?

Predivna je ovo i turbulentna priča o ratu, ljubavi i izdaji gdje svi likovi imaju ljubavnih problema koji im uzrokuju stres i slomljena srca, a putovanje u prošlost svima će im pokazati koliko je doista jaka snaga prave ljubavi i kako je ponekad doista potrebno žrtvovati sve kako bi se spasilo one koje volite. Roman je napisan s puno žara što je jasno vidljivo iz emocionalne strane priče, a također je napisan da bude snaga i podrška. Priča je ozbiljna, ali lako se čita jer toliko je zanimljiva i prepuna iščekivanja da se doslovno čita u dahu.

Drugačija je od romana o ratu koje sam do sada čitala jer u svom tom kaosu i razaranju dobijemo ne jednu nego tri priče o spasonosnim susretima, nesebičnoj pomoći i neočekivanoj ljubavi, dakle priča je ispunjena nadom u bolje sutra, u bolji život i naši će likovi napokon moći vjerovati u pravu ljubav. Ujedno je to priča o otkrivanju dugo skrivane očeve tajne, ali istine će sa sobom nažalost donijeti i smrt.

Velika preporuka od mene i zaista sam uživala u nevjerojatnim opisima mirisa, okusa i prirode koja mami da je se posjeti iako je seoce San Salvatore izmišljen. Vjerujem da će vas ova priča zaintrigirati od prve stranice, a misterije tog dječaka iz Toskane nešto je što će u vama cijelo vrijeme buditi strepnju, dok će vam kraj ponuditi osjećaj sreće i spokoja.

 

Izvor: Čarobni svijet knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.