RECENZIJA Renata Grčić, Čitateljica

Autorica je u priču krenula jako, samim prologom privukla me dovoljno da želim saznati što se dogodilo te noći kad je Olivia pala. A nakon početnog poglavlja u kojem Abi, Olivijina majka saznaje da je njezina kćer leži u bolnici u komi i nikad se neće probuditi želja da raspletem ovu priču samo se povećala.

Christina McDonald dualnom radnjom, koju zaista volim, dala je puninu ovoj priči i mislim kako je savršeno odigrala te karte. I dok ovo je priča o noći kad je Olivija pala i kako i zašto je došlo do toga, većim i najvažnijim djelom ovo je priča o obitelji, o odnosu majke i kćeri, o prijateljstvu i ljubavi, o traumama, o pravim i krivim odlukama.

Abi i Olivija bile su mala obitelj, mama i kći protiv cijelog svijeta. I dok je Abi mislila da za Oliviju radi sve kako treba, nju je ta pretjerana briga gušila i vrlo vjerojatno posljedično dovela do kraja njezinog života.

Dodajući element misterija kako se Olivijin pad dogodio, prateći dvije radnje, onu Abinu u sadašnjosti koja ne prihvaća priču o nezgodi i onu Olivijinu koju pratimo mjesecima prije te noći, sami kraj i bacanje svjetla na nezgodu pomalo su mi bili antiklimaktični iako od početka je bilo za očekivati nešto takvo. Meni je u prvom planu bio dramski dio cijele priče, psihološka priča koju mnoge obitelji proživljavaju, koju mnoge samohrane majke svakodnevno žive.

Doista svaka istina ima cijenu, a Abi je platila najveću za tajnu koju je godinama skrivala pred kćeri misleći da za nju radi ono najbolje i štiteći je od svijeta. Požrtvovnost majke stavljena je u prvi plan, jer koja majka ne želi najbolje za svoje dijete. No to najbolje uništio je samo jedan telefonski poziv kakav nijedan roditelj ne želi primiti.

Noć kad je Olivia pala nije triler iako ga je lako svrstati u tu kategoriju. Više je obiteljska drama, priča o krivim odlukama i novim prilikama. Element trilera tu je tek da popuni pukotine koje mogu napraviti samo tajne razarajućeg efekta.

Izvor: Čitateljica

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.