RECENZIJA Renata Grčić, Čitateljica

Jennifer Hillier opet je pokazala da je za triler važan početak, zato što ako mene ne dobije uvodom koji mora biti nešto na što ćete se upecati teško da će me kasnije dobiti, barem kad je triler u pitanju. Kod nje nema bojazni oko toga jer baš kao i prošli put uvod je mamac na koji se lako zakačiti.

Marin ima sve, dobar život, lijepu obitelj, unosan posao, sve je baš kako je planirala, sve dok joj iz ruke ne isklizne sinova ručica i on bude otet. Bile su dovoljne sekunde da sve što je imala i u čemu je uživala s iskliznućem djetetove ručice isklizne i život kakav je živjela.

Godinu dana kasnije tek je sjena osobe kakva je bila, stvari radi kao robot i još uvijek traži nestalog sina. I dok pratimo njenu priču koja je kao vijugava rijeka, čas mirna, čas brza, tako se i dani izmjenjuju. O sinu nema nikakvih novosti, ali privatna istražiteljica koju je Marin unajmila servira joj još loših vijesti. Njen muž ima tajnu….

Autorica je dualnom radnjom dobila na napetosti, dvije perspektive odlično funkcioniraju u trilerima i kad se dogodio twist i počeli smo pratiti ne samo Marininu priču nego i onu još jedne žene ja nisam mogla prestati čitati.

Temu koja je odabrala nije uvijek lako za ispričati, ali pristupila joj je s dozom poštovanja i baš nikad nije prešla granicu neukusa. Iako kao i u Sve što činimo u mraku postoje neke nelogičnosti, Hillier ih je ispeglala stilom pisanja. Negdje oko polovice knjige već se dalo naslutiti u kom smjeru ide priča, i čak sam obilježila stranicu i zapisala svoje ideje no to nije umanjilo dojmove kod raspleta.

Kako su Male tajne druga pročitana autoričina knjiga ove godine i obje su mi bile sjajne, veselim se i njenim novim radovima za koje se nadam da ćemo ih imati prilike čitati.Volim knjige poput ove, zato što u svega tristotinjak stranica budete izloženi vožnji na emocionalnom rollercoasteru, suočeni s mnogim strahovima, a do samog kraja nijednom niste zamoreni pričom. Treba znati izvesti takvu vožnju i ostaviti čitatelja u želji za još.

 

Izvor: Čitateljica

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.