RECENZIJA Renata Grčić, Čitateljica

Između korica ove knjige krije se nešto neobično, drugačije, posebne atmosfere, nešto od čega sam na trenutke okretala glavu jer mi je bilo mučno od napisanog, i s druge strane nešto od čega sam u želji za saznanjem munjevito okretala stranice samo da saznam što će se dogoditi i kakav kraj će ova priča imati.

Ova knjiga je drugačija od drugih, i to u dobrom smislu. Ima ona i svojih nedostataka, ali su vješto zamaskirani u potencijal kojim priča odiše, a njega je zaista puno.

Od toga da odiše Frankenstein i Jack Trbosjek vibrom, do priče o romantičnoj ljubavi. Pitala sam se kako će to dvoje zajedno funkcionirati u knjizi, ali ispostavilo se da je Dana Schwartz spojila to bez vidljivih šavova 😉

Povijest Edinburga je zanimljiva, i on sam po sebi ima tu gotičku vibru koja je prenijeta na stranice, pa samim time postaje zakulisni lik cijele ove predstave čiji glavni lik je nezaustavljiva Hazel Sinnet.

Pod nezaustavljiva mislim kako je ništa ne može spriječiti da postane ono što želi, a to je biti liječnica i pomagati ljudima. Sve bi to bilo normalno da nije 1817. godina i žene nemaju što željeti biti liječnice. Na njima je da se udaju, po mogućnosti bogato i da se bave djecom i kućom. No u Hazel tinjaju drugačije vatre i tek što se nisu rasplamsale.

Tih godina ljudi su umirali od raznih bolesti, a grad je zahvatila i rimska groznica pa su grobari imali više posla nego inače. A više posla su imali i kradljivci leševa, među njima i Jack, koji su te iste grobove otkapali i prodavali leševe u svrhu znanosti Društvu za anatomiju, kako bi budući liječnici imali na čemu brusiti svoje znanje.

Kako se Hazel i Jack susreću sve više između njih se u ovoj mračnoj atmosferi polako i razvija nešto, nešto što u priči o anatomiji postaje priča o mogućnostima, o prijateljstvu i ljubavi.

Kao što sam spomenula drugačija je i posebna, mračna, na trenutke i krvava, puna ludih zaokreta, sa zaista nezaboravnom heroinom. Preporuka ❤

 

Izvor: Čitateljica

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.