RECENZIJA Renata Grčić, Čitateljica

Sinopsis ove priče počinje ovako:

Mladenka – pratnja – kum – planerica vjenčanja – djeveruša – leš.

Meni je ovo bilo dovoljno da me zaintrigira ? ima taj nekako agatakristijevski prizvuk, kao da će nam sam Poirot ispričati ovu priču i voditi nas do finala u kojem ćemo saznati čiji je leš.

Na zabačenom irskom otoku o čije stijene se sudaraju valovi naviještajući nadolazeću oluju održat će se ekskluzivno vjenčanje. Mladenka je vlasnica časopisa, a mladoženja televizijska zvijezda, a čeka ih vjenčanje osmišljeno kao događaj za pamćenje. Sve je isplanirano do najmanjeg detalja, skoro pa savršeno. Ali… je li doista sve savršeno?

Probna večera – igra iz školskih dana – malo previše alkohola.

Dan poslije sve se odvija kao u dobro podmazanom stroju i vrijeme je za rezanje torte, a tad se na obali pojavi leš… A ubojica se jedino može nalaziti na popisu uzvanika.

Nekoliko je pluseva koje sam dodijelila ovoj knjizi ?

  • Taman dovoljan broj stranica za ispričati priču i taman dovoljan broj stranica da održi konstantnu napetost.
  • Priča ispričana iz nekoliko perspektiva, i kratka poglavlja također pridonose napetosti.
  • Za napisati odličan psihološki triler na kraju kojega vas čeka leš ne trebaju stotine stranica s detaljima ubojstva i stajanje u lokvama krvi.
  • Autoričin stil koji je toliko podređen čitatelju da on može biti poput gore spomenutog Poirota i rješavati zagonetku za zagonetkom do velikog finala.
  • Gotovo opipljiva atmosfera.

Oduševljena sam ovim romanom i veselim se čitanju i ostalih autoričinih knjiga ako su tako vješto napisane. Osoba sam koja je prilično racionalna, razmišljam logički i obožavam trilere, oni su mi hrana za mozak. Čitajući volim razmišljati ”tko” i ”zašto” i volim kad se to dvoje spoji, zato što cijelo vrijeme čitanja me to potiče da okrećem stranice i saznam. Tako sam logički pristupila i sinopsisu i kao zagonetku riješila njegov početak pokušavajući na mjesto leša staviti osobu koja nedostaje i to me također vuklo do finala kako bih vidjela koliko je moje znanje u rješavanju zagonetki. Samo ću vam reći da sam prošla test ”with flying colors” ?

 

Izvor: Čitateljica

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.