RECENZIJA Renata Grčić, Čitateljica

Poštovana Lucinda,

šaljem ovaj e-mail kako bih izrazila svoje oduševljenje Vašom knjigom. Tek je nedavno stigla u naše knjižare i već izazvala pravi boom među ljubiteljima trilera.

Na zanimljiv put ste nas poveli, ili da bolje kažem odveli nas iza zavjese, tamo gdje je tamna strana i pomalo neobjašnjive sile. Divim Vam se što ste tolike godine radili prijašnji posao, zato što ako je ovo samo mali dio onoga što ste doživjeli, zaista imate veliki kapacitet za vidjeti i procesuirati sva ljudska s*****. Meni je trebao odmak od knjige i stavljanje ružičastih naočala na oči kako bih uspjela probaviti određene scene. A bilo ih je poprilično.

Na neke druge sam povremeno zakolutala očima, zato što iako ste dosta realno opisali sve događaje, neki likovi i njihove odluke su mi bile van svake pameti. Zanimaju me i tuđa mišljenja o istima, stoga jedva čekam pričati s ljudima o Vašoj knjizi.

Nadalje, radnja pisana iz tri perspektive je pun pogodak, doprinosi brzini i napetosti i nije monotono ni sekunde, iako mislim da je nemoguće da bude monotono uz onog malog demona o kojem ste napisali stranice i stranice. Poštovana, mogu vam reći kad bi mi došla u noći kraj kreveta dok spavam i da me samo gleda, na takvu scenu ja bih se usr***.

Teme kojih ste se dotaknuli ne samo da su važne, nego su ultra turbo spešl važne i jako mi je drago da ste prenijeli svoje stečeno znanje iz prijašnje karijere u ovu novu spisateljsku, vjerujem da vam ta podloga puno pomaže u pisanju, jer ste sve vidjeli i doživjeli skoro pa iz prve ruke.

Neću vam više oduzimati puno vremena, ali moram još spomenuti kako ste završetkom pretekli i svoju kolegicu po peru Pinborough koja je prije nekoliko godina za kraj svoje knjige Ne vjeruj svojim očima,a koja je trenutno opet popularna zbog serije koja se prikazuje na Netflixu – pogledajte neće vam biti žao – preplavila društvene mreže hastagom (#) #wtfthatending. Vaš bi bio #wtfwhereistheending , zato što draga Lucinda imam osjećaj kao da ste se poigrali sa svojim čitateljima ne pruživši nam kraj dostojan vaše iznimne knjige, ili kao da negdje još skrivate posljednje poglavlje i smijete se nama naivcima. Inače sve ostalo je super i ako pratite Goodreads možete vidjeti da sam vam stavila svih pet zvjezdica iako ste me pošteno nanervirali posljednjom stranicom.

Srdačno,

Renata G.

 

Izvor: Čitateljica

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.