RECENZIJA Petra Jukić, Ljepota čitanja

Psihološki triler prema istinitim događajima koji će te obuzeti

“Pacijentova tajna” je napeta i emocionalno nabijen psihološki triler autorice Loreth Anne White. Poznata po svom vještom pisanju i mračnim zapletima, White je još jednom isporučila priču koja će držati čitatelje prikovane za stranice sve do samog kraja.

Priča prema istinitim događajima

Glavna junakinja knjige je dr. Lily, hrabra i odlučna psihijatrica koja se bavi radom s pacijentima s posttraumatskim stresnim poremećajem. Kroz njezinu perspektivu, White nas vodi u kompleksan svijet mentalnog zdravlja i suočavanja s traumama. Priča započinje kada Lilyin muž Tom pronađe mrtvu ženu ispod litica, na putu gdje inače trči. Kako Lily kroz svoje pacijente počinje istraživati pozadinu priče, otkriva tajne koje bi mogle promijeniti sve što je mislila da zna o svojem mužu, ali i o sebi.

Majstorska napetost i misterija

Loreth Anne White majstorski gradi napetost i misteriju dok čitatelji zajedno s Lily pokušavaju otkriti istinu. Slojevitost likova dodaje dubinu priči, a emocionalni naboj i unutarnje borbe junaka čitatelje drže zainteresiranima i navijaju za njihov uspjeh. Autorica vješto isprepliće različite teme u “Pacijentovoj tajni”. Psihološki aspekti suptilno su istraženi, a White obrađuje pitanja identiteta, povjerenja i traume na način koji potiče čitatelje na razmišljanje. Osim toga, pisanje je brzo i dinamično, s dozom neočekivanih obrata koji održavaju napetost na visokoj razini.

Atmosfera kao najveći adut knjige

Jedan od najvećih aduta ove knjige je atmosfera. Loreth Anne White je majstorica stvaranja mračne i zlokobne atmosfere koja se proteže kroz cijelu priču. Opisi okoline i osjećaja straha i napetosti dodaju dodatnu dubinu i čine čitatelje da se osjećaju kao da su s Lily usred zbivanja.

“Pacijentova tajna” je odličan psihološki triler koji će privući ljubitelje napetih i mračnih priča. Loreth Anne White demonstrira svoje vještine pisanja kroz kompleksne likove, intrigantnu priču i atmosferu koja ostaje urezana u sjećanje. Ako tražite knjigu koja je inspirirana istinitim događajima, a do konca napeta, ovo je pravi izbor.

Autentični i slojeviti likovi

White ne samo da vješto gradi zaplet i održava tempo priče, već također uspijeva stvoriti autentične i slojevite likove. Glavna junakinja, dr. Lily, duboko je razrađena i kompleksna figura koja se suočava s vlastitim unutarnjim demonima dok pokušava riješiti misteriju oko svog pacijenta. Njezina hrabrost i odlučnost čine je iznimno privlačnom protagonistkinjom, a čitatelji će se lako povezati s njezinim strahovima i strepnjama.

Uvid u ljudsku psihu

“Pacijentova tajna” također je vrlo tematski duboka knjiga. Loreth Anne White dotiče pitanja identiteta, traume i povjerenja na način koji nam nudi uvid u ljudsku psihu. Njezina sposobnost da prenese kompleksne emocije i unutarnje konflikte likova čini ovu knjigu još relevantnijom i zanimljivijom.

U konačnici, “Pacijentova tajna” je izvanredno napisan psihološki triler koji će zadovoljiti i najzahtjevnije čitatelje. Loreth Anne White je majstorica svog zanata i još jednom je pokazala svoju sposobnost stvaranja zapanjujuće napetosti i uzbudljive priče. Preporučujem ovu knjigu svima koji traže nešto više od uobičajenog trilera i žele se suočiti s dubljim pitanjima o ljudskoj prirodi.

Više ovakvih osvrta pronađi na blogu.

 

Izvor: Ljepota čitanja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.