RECENZIJA Milena Lovrić, Veličanstvena knjiga

“Lord kojem sam pisala” druga je knjiga iz serijala “Ljubavne rime” američke autorice Elizabeth Boyle.

U prvom nastavku pod naslovom “Neodoljivi vojvoda” upoznali smo se sa prokletstvom kemptonskih dama. U ovom nastavku nastavljamo s njihovim nestašlucima. Dok Tabitha priprema svoje vjenčanje s vojvodom Prestonom, u središte skandala ovog puta upast će njena najbolja prijateljica Daphne Dale i Prestonov ujak lord Henry Seldon.

Njihova priča počela je kada je Henry postao žrtva neugodne spačke u kojoj je u novinama objavljen oglas sa bračnom ponudom. Henryju je počela pristizati hrpa pisama koja je redovno ignorirao, sve dok mu jedno od njih nije privuklo pažnju. Bilo je to Daphneino pismo i njihovo dopisivanje preraslo je u slatko iščekivanje i zaljubljenost u riječi koje su razmjenjivali. No, ono što nisu znali jest njihov stvarni identitet. Njihove obitelji, Dale i Seldon, neprijatelji su stoljećima…

Ljubav. Kakav je magarac bio svih ovih godina kad je bila riječ o toj temi. Sada je shvatio da je ljubav krajnji kaos. Vrtlog koji pred sobom nosi sav razum i razara mudrost.

Iako joj je obitelj strogo branila da ide na zaruke svojoj prijateljici, Daphne se ipak pojavila tamo s nadom da će napokon upoznati svog tajnog udvarača. No, jedini kojeg je upoznala bio je jedan od zakletih neprijatelja njene obitelji, lord Henry Seldon. Privlačnost među njima rodila se na prvi pogled, što je bilo ravno skandalu, a u dubini duše Daphne se nadala da će ju iz neprijateljskih ralja spasiti njen tajni udvarač…

Gotovo bi se mogao zakleti da je namjerno uložila ovoliki trud samo kako bi ga zavarala. Namamila ga je u svoju blizinu, navela ga da joj povjeruje… nagnula glavu točno tako da bi ju mogao… mogao… Zaboga! Gotovo ju je poljubio. Pred cijelom londonskom elitom.

Moram priznati da mi je bilo jako zabavno čitati ovaj nastavak. U usporedbi s prvim dijelom, ovaj mi je puno, puno zanimljiviji. Ljubavna priča je postojana, ali naglasak nije toliko na strasti između dvoje zaljubljenih koliko na njihovoj vragolastosti. Tako sam se nasmijala njihovim šašavostima, spremnosti na ispade i sitne podvale. Od zakletih neprijatelja prerasli su u savršene partnere. No, nije to sve tako jednostavno. Borbe koje su vodili unutar sebe na pragu su potpunog uništenja svega što su vremenom postizali.

Počeo je koračati, slijedeći trag njezinih mokrih stopa na mramornom podu. Imao je osjećaj da mu je iste te stope ostavila i na srcu.

Osim ovo dvoje glavnih junaka, koji neodoljivo podsjećaju na Romea i Juliju, čar ovoj priči ulijevaju i sporedni likovi. Posebno dvije stare vladarice zaraćenih strana, za koje i sam spomen njihova imena svima izaziva nelagodne trnce u tijelu. I ovoga puta neodoljivi četveronožni ljubimac Muggs upotpunit će priču svojim vragolastim ispadima. Naravno, na osobama za koje ćete poželjeti da upravo njih uzme za metu…

Kao što sam već rekla, oduševljena sam ovom knjigom. Još nisam čitala povijesni ljubavni roman a da sam se ovoliko nasmijala uz njega. Osim idealne ljubavne priče sa svim svojim zapletima i raspletima, autorica je odlično ukomponirala dozu humora i nestašluka u dijaloge između dvoje glavnih junaka. Bez problema sam se uživjela u priču koju sam pročitala doslovno kroz par sati, a ne sumnjam da će i vas oduševiti u jednakoj mjeri. S nestrpljenjem iščekujem idući nastavak serijala.

 

Izvor: Veličanstvena knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.