RECENZIJA Milena Lovrić, Veličanstvena knjiga

“Voljeni neprijatelj” je povijesno – ljubavni roman autorice Johanne Lindsey.

Priča je to koja nas upoznaje sa netrpeljivostima između dvaju moćnih klanova, Fergussona i MacKinniona. Njihove obitelji su godinama u zavadi, a izgleda da bi jedino mogli sklopiti primirje bračnim posredstvom.

James MacKinnion, koji je glasio kao grozan, hladnokrvni poglavar plemena MacKinnion, uhvaćen je u stupicu dok je čekao u blizini jezera u nadi da će Sheena doći na kupanje na jezero. Ugledavši ju jednom kako se kupa, osvojila je njegovo srce, iako nije znao da je ona zapravo kći njegova najvećeg neprijatelja. Njezin otac ponudio je Jamesu ruku jedne od preostale tri kćeri. Svoju ljubimicu Sheenu nije mu htio dati. No, James je to odlučno odbio, nije htio imati nikakve veze sa Fergussonovima.

Bila je poput… poput šumske vile koju je vidio kako se kupa u jezeru. Ne. Ne poput nje… jer odjednom je shvatio da je to ona. Kako je vrijeme prolazilo, njegovo sjećanje na nju je izblijedjelo, ali naravno, ne bi se mogao zabuniti. Bila je to ona. Ni uz najbolju volju nije mogao izgovoriti ni riječ. Niti se pomaknuti. Možda i zato što se bojao da će nestati pred njegovim očima ako učini išta od tog. Tišina se oduljila. Najzad, djevojka ga je zabljesnula osmijehom. Na trenutak, srce mu je prestalo kucati. A zatim… prasnula u smijeh.

Na kraju James uspijeva pobjeći iz tamnice, uz nečiju pomoć, ali naravno da vam neću otkriti tko mu je pomogao. Za to će biti optužena Sheena, koju će otac protjerati u samostan, odakle će ju oteti Jamesov brat Colen, koji naravno nije znao tko je ona. Jednostavno se zaljubio na prvi pogled.

Što će se događati dalje, hoće li se braća sukobiti radi prelijepe djevojke koja je obojici oduzela dah, te može li opstati ljubav na korijenima neprijateljstva, ostavljam da sami saznate…

Đavao je, to je barem sigurno jer samo đavao može posjedovati takve mračne moći. Mora pobjeći od njega. Što prije i što je dalje moguće. Mora.

Ovo je jedan zanimljivi ljubavni roman. Vrlo brzo se čita. Pokazuje nam kako se neprijateljski klanovi mogu povezati na račun samo jedne ljubavi, jedne prave ljubavi.

Sheena je jako ponosna, ali i jako tvrdoglava. Koliko god da ju je James privlačio, toliko je imala i ogroman strah od njega. Cijeli svoj život je slušala strašne priče o njemu kao o čovjeku koji ubija, tlači, siluje. No s druge strane, njegov izgled i njegova nježnost privlačili su je više no što je mogla vjerovati. S jedne strane nešto ju je odbijalo od njega, a s druge ju je jako privlačio.

Krajičkom oka ga je pogledala. Šutke je zurio za bratom. Doista je naočit, pomislila je, brzo ga odmjerivši od glave do pete. Kad ne bi znala tko je on, ne bi ga se bojala. Da bude iskrena, prošle večeri, kad se prvi put susrela s njim, i dok još nije znala tko je on, svidio joj se. Nije izgledao nimalo opako. Nikad u životu nije vidjela tako naočitog muškarca.

James je bio jako, jako temperamentan čovjek, lako ga je se dalo naljutiti. No, zbog ljubavi ne preza ni pred čim. Sheena je osvojila njegovo srce i on je čak u stanju zaboraviti da je ona kćer njegova neprijatelja. Nije želio više ikada stupiti u brak, ali za nju je čak i to bio sposoban obećati.

Ova priča nam pokazuje i koliko su oči slijepe u zanosu bijesa i netrpeljivosti, u osveti. Koliko se pokraj realnih činjenica zatvaraju oči i koliko treće osobe “u rukavicama” pokušavaju iskoristiti takvu situaciju i naškoditi jednima ili drugima pod tuđim imenom.

Ova priča mi se svidjela. Simpatična je. Sheena i James se jako dobro nadopunjuju, iako su oboje tvrdoglavi i to jaaakkooo tvrdoglavi . Jedno pokraj drugoga čine pravu eksplozivnu napravu, ali kad se spoje između njih bukti velika strast. Zapravo nisu ni svjesni koliko se tu krije nešto predivno.

Nije mu prišla. Ali nije se ni povukla, iako je znala da će on najzad prići njoj i privući je k sebi. Pamtila je kakav je osjećaj naći se u njegovom naručju. Zatvorila je oči i prisjetila se njegova poljupca. Osjetivši da joj je prišao i nježno joj stavio ruke na ramena, naglo je otvorila oči. Zagledao se u nju dugim prodornim pogledom. – Sheena – tiho je izgovorio – znam da si uživala u mojim poljupcima i dodirima. Ako si to zaboravila, rado ću te podsjetiti.

Preporučam ovu knjigu kao jedno zanimljivo, ugodno štivo za ljetne mjesece pred nama.

 

Izvor: Veličanstvena knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.