RECENZIJA Milena Lovrić, Veličanstvena knjiga

“Grof traži ljubavnicu” je drugi roman iz serijala “Pravila lopova”. Ovo je serijal u kojem se upoznajemo sa ljubavnim zgodama i nezgodama četvorice ozloglašenih osnivača najprestižnije kockarnice u Londonu: Bornea, Crossa, Templea i Chasea. U prvom nastavku čitali smo o Borneu, sada je na red došao i Cross.

U Crossov život uvući će se lady Philippa Marbury, čudna djevojka koja po svemu odudara od svojih vršnjakinja. Nikada ju nisu zanimali balovi, moda i trendovi. Ona je više bila tip osobe koju zanimaju knjige, znanost, botanika… Pred Pippom je bio dogovoreni brak, ali ona je imala potrebu istražiti kako osvojiti muškarca i zadovoljiti ga prije nego stupi u brak. Bilo je strah ući u brak s čovjekom kojeg nije voljela, ali ga je poštovala, a da ne zna ništa o odnosima.

Nemate pojma što bih vam mogao učiniti, Philippa Marbury. Kako bih vas sve mogao dodirnuti. Kakva bih vam čuda mogao pokazati. Mogao bih vas uništiti bez razmišljanja, uroniti s vama u dubine grijeha a da nijednom ne zažalim. Mogao bih vas odvesti ravno u iskušenje i nikada se više ne osvrnuti.

Te riječi su joj oduzele dah. Ona je to htjela. Svaki dio toga. Otvorila je usta da mu to kaže, ali nije mogla progovoriti.

Idealnog suradnika u tom eksperimentu vidjela je upravo u Crossu, šarmantnom knjigovođi Palog anđela, kojeg su žene voljele. Tko će joj bolje objasniti neke nedoumice, nego krajnje iskusna osoba… No, približivši se Crossu, Pippa će ih dovesti u neugodnu situaciju u kojoj će oboje potpasti pod preveliko iskušenje.

Iskušenje vas pokreće. Pretvorite se u nešto što nikada niste ni sanjali, tjera vas da odustanete od svega što ste ikada voljeli, poziva vas da prodate svoju dušu samo na trenutak.

Iako mi je prvi dio bio za nijansu bolji, ni ovaj drugi nije ništa manje zanimljiv. Pred nama je jedna senzualna, romantična priča o dvoje tvrdoglavih, snažnih i osjećajnih likova. Lady Pippa osoba je koja me poprilično često nasmijavala. Iako je bila kao stvorena za knjige i znanost, ponekad je bila toliko naivna i presmiješna sa svojim izjavama.

S druge strane Cross je osoba koja se bori sa svojom prošlošću. Iako ima reputaciju okorjelog zavodnika, samo on zna tajne koje ga muče već godinama. No, u njegovo srce počet će se uvlačiti Pippa, iako će se on svim silama truditi da je drži podalje od sebe. Trebat će mu sva snaga ovoga svijeta kako bi se odupro iskušenjima, ali i kako bi joj na kraju krajeva priuštio ono što je svim srcem željela od njega.

Na trenutak se pitala što bi se dogodilo kad bi uzela stvari u svoje ruke. Okrenula je glavu prema njemu, a on se povukao natrag – ne daleko, ali dovoljno daleko da osigura udaljenost između njih. Sada su stajali licem u lice, njihove usne bile su jedva razdvojene, u isto vrijeme jedne od drugih udaljene milimetar i kilometar. Milimetar za njega jer sve što je trebao učiniti bilo je zatvoriti taj prostor i ona bi bila njegova. Kilometar za nju jer je znala da to neće učiniti, a ona se nije mogla prisiliti na to da ga poljubi. Iako u tom trenutku nije postojalo ništa što bi više željela učiniti. Ali on nije želio isto.

Sarah MacLean me oduševila ovim serijalom. Ispočetka sam bila skeptična jer do ovog serijala nisam ni čula za ovu autoricu. Nisam imala neka prevelika očekivanja od romana, ali zato sam ostala ugodno iznenađena kako prvim dijelom, tako i ovim drugim nastavkom. Radnja romana ni u kom trenutku ne slabi, uvijek se nešto događa, drži pažnju čitatelja i intrigira jako u iščekivanju razvoja događaja između glavnih junaka. A uz sve to, vješto su ukomponirane i strastvene scene između ovog zanimljivog para.

Trebao je svaki komadić svoje snage da ne preskoči preko stola, podigne je u naručje, pritisne je leđima uza zid i obeščasti je. Otvorio je usta kako bi govorio, ne znajući što će reći, ali znajući bez sumnje da joj, ako kaže još jednu potpuno razumnu, racionalnu, ludu stvar, neće moći odoljeti.

Ako još niste započeli sa čitanjem ovog serijala, moju preporuku imate. Najbolje je čitati serijal po redu ali nije pravilo. Sasvim se solidno mogu čitati i kao samostalni romani.

Ne želim spavati. Ne želim da se to završi. Ne želim da odeš. Da ikad odeš.

Nije odgovorio, nego ju je čvrsto obgrlio rukama, držeći je, sve dok više nije mogla osjetiti mjesto gdje ona završava, a on počinje, gdje on izdiše, a ona udiše.

 

Izvor: Veličanstvena knjiga

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.